Beszállítók Bezárja lengéscsillapítógyárát a ZF

Bezárja lengéscsillapítógyárát a ZF

autopro.hu/P.B. | 2024.01.16 06:21

Bezárja lengéscsillapítógyárát a ZF

Fotó: ZF Press

Nem talált befektetőt a lengéscsillapítókat gyártó eitorfi üzemére a ZF, így legkésőbb 2027-ben a létesítményt bezárják. A telephely bezárásáról már korábban is szó volt, a munkavállalók érdekében fokozatos leépítést terveznek.

Hirdetés

A ZF nem tudott megegyezni egy lehetséges befektetővel, így az eitorfi telephelyén a termelés nem folytatódik – áll a cég közleményében. Jelenleg folynak a tárgyalások az összesen mintegy 600 alkalmazottat foglalkoztató észak-rajna-vesztfáliai lengéscsillapítógyár bezárásának ütemtervéről. A telephely fokozatos leépítéséről és legkésőbb 2027 végéig történő bezárásáról lehet szó.

A ZF már 2022 szeptemberében bejelentette, hogy eitorfi üzemében a gyártás 2025 végén befejeződik. A helyszín perspektíváinak keresése érdekében a ZF és a munkavállalói képviselők az elmúlt néhány hónapban intenzíven dolgoztak egy potenciális befektető bevonzásában, ez azonban nem sikerült.

A cég szóvivője nem kívánt nyilatkozni az Automobilwochénak arról, hogy kivel folytak a később meghiúsuló tárgyalások. A hírek szerint folytatják az érdekegyeztetéseket és a szociális tervről folyó tárgyalásokat. A munkások nagygyűlést terveznek a cég friedrichshafeni központjában január 17-ére – írja az Automobilwoche.

Tetszett ez a hír? Értesüljön elsőként a járműipari történésekről, iratkozzon fel az autopro.hu hírlevelére az alábbi linken!

Kiemelt Partnereink