Beszállítók Bezárja gödöllői kábelköteggyárát a Lear

Bezárja gödöllői kábelköteggyárát a Lear

autopro.hu/V.M. | 2023.09.07 11:17

Bezárja gödöllői kábelköteggyárát a Lear

Fotó: LEONI

Bezárja gödöllői gyárát az amerikai gyökerű Lear Corporation. Az autóipari beszállító kábelkorbácsokat készítő üzemének leállásával 800 dolgozónak kell új megélhetés után néznie.

Hirdetés

A Telex a 24.hu nyomán arról ír, hogy a Lear Corporation Hungary Kft. üzemében több mint 800 fős létszámcsökkentést hajtanak végre, ami gyakorlatilag a termelőegység bezárását jelenti.

Kozma Zsolt, a cég szakszervezetének elnöke a 24.hu megkeresésére elárulta, hogy az érintett munkavállalók közel kétharmada több mint két évtizede állt a beszállító foglalkoztatásában, és sokuk számára nehéz helyzetet teremt munkahelyük elvesztése.

Délre költöztetik a gyártást

A szakszervezeti vezető szerint a Lear feltehetőleg a mostanra túl magasnak számító magyarországi bérköltségek miatt döntött a telephelye felszámolásáról. Mint kifejtette, a vállalat például Szerbiába, Marokkóba és Tunéziába helyezi át a termelési tevékenységeit, vagyis olyan területekre, ahol a munkaerő olcsóbb. Az elmúlt időben folyamatosan csoportosították át ezen országokba a gödöllői munkafolyamatokat, melyek helyét azonban újabb és újabb folyamatok vették át – egészen eddig.

Kozma Zsolt szerint egyelőre még mind a leépítés ütemezése, mind a végkielégítés módja megbeszélés tárgyát képezi.

Tetszett ez a hír? Ne maradjon le a legfontosabb járműipari hírekről, iratkozzon fel hírlevelünkre ezen a linken!

Kiemelt Partnereink