Beszállítók Az üzemanyag-hatékonyság már a vezetékekben elkezdődik

Az üzemanyag-hatékonyság már a vezetékekben elkezdődik

autopro.hu/Sz.K. | 2018.07.28 06:01

Az üzemanyag-hatékonyság már a vezetékekben elkezdődik

A Benteler Automotive mostantól tömeggyártásban állítja elő kovácsolt üzemanyag vezetékeit a németországi Warburgban található üzemében.

Hirdetés

A Benteler új üzemanyag-vezetékei nagyobb, akár 350 baros befecskendezési nyomást tesznek lehetővé a hagyományos, forrasztott alkatrészekkel szemben. A nagyobb nyomásnak köszönhetően csökkenthető a benzines járművek tüzelőanyag-felhasználása és károsanyag-kibocsátása.

– Kovácsolt üzemanyagvezeték-rendszereinkkel olyan megoldást kínálunk ügyfeleinknek, ami segít, hogy a belsőégésű motorok még tisztábbá váljanak, mondta el Ralf Thiele, a terméket kifejlesztő projekt vezetője.

A gyártás során a munkadarabot behelyezik a forgácsoló gépbe, ahol egy online, mindvégig ellenőrzött folyamat során a megfelelő eszközökkel megmunkálják. Az, hogy a rendszer lehetővé teszi, hogy az alkatrész a teljes megmunkálás során egyetlen pozícióban maradjon, még nagyobb fokú precíziót és minőséget eredményez.

Az egész gyártósor magasan automatizált és összekapcsolt, de lehetővé teszi a "kaotikus" gyártást is, azaz az üzemanyag-vezetékek különböző variánsait egymással párhuzamosan és képes gyártani.

Június végén meg is kezdődött az alkatrész sorozatgyártása Warburg üzemben. A vállalat összesen 2,5 millió ilyen módon készült üzemanyag-vezetéket gyárt majd a világ vezető autógyártói számára.

Kiemelt Partnereink