Beszállítók Az Opel és az FAG is esélyes a Siemens hatékonysági díjára

Az Opel és az FAG is esélyes a Siemens hatékonysági díjára

autopro.hu | 2014.10.17 08:00

Az Opel és az FAG is esélyes a Siemens hatékonysági díjára

Gyorsabb haladás a főváros útjain, hatékonyabb emlőrákszűrés Hódmezővásárhelyen, alacsonyabb vízszükséglet a sör előállításához – sok érdekes projekt közül választják ki a legjobbakat.

Hirdetés

Idén áprilisban hirdette meg a hazai Siemens a vállalat alapítójáról elnevezett hatékonysági díjat azzal a céllal, hogy megtalálja és bemutassa a legjobb hazai hatékonyságnövelő fejlesztéseket. A három területen – közlekedés és infrastruktúra, ipari gyártás valamint egészségügy – beérkezett pályázatokat szakmai zsűri értékelte, előre meghatározott szempontok alapján. A fejlesztések komplexitása, innovatív jellege mellett kiemelt szempont volt, hogy milyen üzleti és társadalmi haszonnal jártak a beruházások.

A döntőbe került pályázatok esetében közös nevező, hogy a beruházók világszínvonalú technológia felhasználásával növelték szervezetük hatékonyságát, és ezért mindannyian esélyesek a Werner von Siemens Hatékonysági Díj elnyerésére. A cég azért kereste az elmúlt évek hatékonyságnövelő beruházásait, hogy a jó példák bemutatásával ösztönözze a hazai gazdaság szereplőit a fenntarthatóbb működésre. A díj nyerteseit november 27-én jelenti be a vállalat.

A döntés eredményeként az ipari gyártás területéről az Opel Szentgotthárd Kft., a Dreher Sörgyárak Zrt. és az FAG Magyarország Ipari Kft., a közlekedés és infrastruktúra területéről a BKK Közút Zrt., a BKV Zrt. és a Budapest Music Center, míg az egészségügy területéről a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei és Egyetemi Oktató Kórház, a Csongrád Megyei Egészségügyi Központ Hódmezővásárhely-Makó és a Kaposvári Egyetem Egészségügyi Centrum pályázata jutott a legjobbak közé.

Kiemelt Partnereink