Beszállítók Az LG Chem lett a legnagyobb akkumulátorgyártó

Az LG Chem lett a legnagyobb akkumulátorgyártó

autopro.hu/V.M. | 2020.04.14 14:23

Az LG Chem lett a legnagyobb akkumulátorgyártó

Fotó: LG Chem

Az LG Chem vegyipari vállalat vált a hibrid, plug-in hibrid, illetve akkumulátoros elektromos személygépkocsik (xEVs) akkumulátorainak elsőszámú gyártójává 2020 első két hónapjában. Az Adamas Intelligence elemzéséből azonban az is kiderül, hogy a siker várhatóan rövid életű lesz.

Hirdetés

Annak ellenére, hogy februárban a koronavírus hatására Kínában csökkentek az elektromosautó-értékesítések, éves összevetésben 21 százalékkal, 5,2 gigawattórára nőtt az elektromos autók akkumulátorainak piaca.

A koronavírus-járvány következményeként visszaestek a kínai CATL és BYD eladásai. Az LG Chem ugyanakkor kiváló eredményeket ért el Európában, amihez hozzájárult, hogy az akkumulátorait használó autók, mint például az Audi e-tron, a Hyundai Kona vagy a Jaguar I-Pace világszintű eladásai növekedést mutattak. Így hát a Panasonicot a második helyre szorítva januárban az élre törhetett, pozícióját pedig februárban is megőrizhette.

A februári rangsort az LG Chem vezette 1,8 gigawattórával, azaz 34,6 százalékos részesedéssel, utána következett sorrendben a Panasonic, a CATL, a Samsung SDI, a hozzá hasonló eredményt elért AESC, majd a BYD.

Az LG Chem sem ússza meg a világjárvány hatásait

Az Adamas Intelligence kutatói hozzáteszik, hogy a koronavírus-járvány Európára, valamint Észak-Amerikára átterjedése miatt hamarosan a CATL fogja átvenni a vezető szerepet – ami tekintve, hogy már április van, már meg is történhetett.

Az InsideEVs által is összefoglalt kutatásban a különböző összetételű akkumulátorok népszerűségét is megvizsgálták. A lítium-nikkel-mangán-kobalt-oxid (NMC) akkumulátorok számítanak a messze legelterjedtebbnek, utánuk pedig a lítium-nikkel-kobalt-alumínium-oxid (NCA) egységek következnek.

Kiemelt Partnereink