Beszállítók Az Atlatec-kel hajt az önvezetés felé a Bosch

Az Atlatec-kel hajt az önvezetés felé a Bosch

autopro.hu/P.B. | 2022.03.08 09:22

Az Atlatec-kel hajt az önvezetés felé a Bosch

Fotó: Bosch Presse

A Bosch felvásárolta az Atlatec nevű német vállalatot, ezzel még komolyabb tudatbázisa jött létre az autonóm vezetés területén. Az Atlatec nagyfelbontású digitális térképeket kínál az autonóm vezetéshez.

Hirdetés

A Karlsruhei Technológiai Intézetből 2014-ben kivált Atlatec körülbelül 25 embert foglalkoztat Németországban, Japánban és az Egyesült Államokban. A Bosch szerint a vállalat felvásárlása tovább bővíti a cég szakértelmét a nagyfelbontású digitális térképek terén, és még diverzifikáltabbá teszi azt.

„Ezzel a Bosch az egyetlen olyan vállalat, amely egy kézből tudja kínálni ügyfeleinek az automatizált vezetés összes szükséges építőelemét” – mondja Dr. Mathias Pillin, a Cross-Domain Computing Solutions divízió elnöke.

Az akvizíció anyagi részleteit nem hozták nyilvánosságra a vállalatok, az ügyletet pedig még jóvá kell hagynia a hatóságoknak.

Fontosak a digitális térképek

A nagyfelbontású digitális térképek alapvető szerepet játszanak abban, hogy az automatizált vezetési funkciók biztonságosak és kényelmesek legyenek. Az Atlatec egy forrásból kínálja a térképezéshez szükséges összes építőelemet: portfóliójában nemcsak adatrögzítés és -feldolgozás, hanem maguknak a térképeknek az elkészítése, valamint a szükséges minőségellenőrzés is megtalálható.

A radar-, videó- és ultrahangos technológiát alkalmazó fedélzeti érzékelők mellett a digitális térképek egy másik nélkülözhetetlen részt jelentenek az automatizált vezetésben. Az általuk közölt, a jármű környezetére és a forgalmi eseményekre vonatkozó információk messze túlmutatnak a jármű fedélzeti érzékelőinek tartományán.

Az automatizált vezetés fejlesztésében a digitális térképek már a kezdetektől döntő szerepet játszanak: minél magasabb az automatizálás foka, annál jobban össze kell hangolni a térképkészítést és a vezetési stratégia programozását.

A Bosch termékeivel 1898 óta van jelen Magyarországon. Az 1991-ben újjáalapított regionális kereskedelmi kft.-ből mára jelentős cégcsoport lett. Hazánkban a Bosch Csoport nyolc önálló vállalat szoros stratégiai együttműködéseként Magyarország egyik legnagyobb külföldi ipari munkaadója.

Érdekesnek találta ezt a hírt? Ne maradjon le a legfontosabb járműipari történésekről, iratkozzon fel hírlevelünkre ezen a linken!

Kiemelt Partnereink