Beszállítók Az Ames, az Autoliv és a Ziehl-Abegg is beszállt a szombathelyi gépészmérnökképzésbe

Az Ames, az Autoliv és a Ziehl-Abegg is beszállt a szombathelyi gépészmérnökképzésbe

autopro.hu/P.M. | 2017.12.06 16:26

Az Ames, az Autoliv és a Ziehl-Abegg is beszállt a szombathelyi gépészmérnökképzésbe

A képzést elindító hat nagy partnervállalathoz az elmúlt két évben további cégek kapcsolódtak, idén ősszel pedig újabb négy társaság kötött együttműködést. Újonnan csatlakozott a szentgotthárdi Ames, a sopronkövesdi Autoliv, a marcali Ziehl-Abegg és a vaskeresztesi MAM.

Hirdetés

A szombathelyi duális gépészmérnökképzés immár a három évfolyamot visz az ELTE Savaria Egyetemi Központban. Így a partnercégeink impozáns sora a következőképpen teljes: AMES Hungária Kft., Autoliv Ipari és Kereskedelmi Kft., BPW-Hungária Kft, Delphi Hungary Kft., EPCOS Elektronikai Alkatrész Kft., IMS Connector Systems Kft., iQor Global Services Hungary Kft., LuK Savaria Kuplunggyártó Kft., MAM-Hungária Kft, Opel Szentgotthárd Kft., Roto Elzett Certa Kft., SCHOTT Hungary Kft., Szombathelyi Távhőszolgáltató Kft., Uniriv Kft., Ziehl-Abegg Motor- és Ventilátorgyártó Kft. – olvasható a szombathelyigepesz.hu oldalon.

Az Ames Hungaria Kft. spanyol érdekeltségű, autóipari alkatrészeket gyártó cég, amely 2014-ben nyitott Szentgotthárdon. Az EU egyik legnagyobb porkohászati vállalata. Az eljárás során fémpor keverékét sajtolják, tömörítik egy szerszámban, majd hőkezelik, szinterezik egy kemencében: felmelegítik, olyan hőmérsékletre, ami alacsonyabb, mint az alapfém olvadáspontja (700°-1300°C). A magas hő hatására a fémszemcsék összetapadnak, elnyerik keménységüket. Az így nyert fémből készül szerkezeti acél, mechanikus és hidraulikus alkatrészek, fogaskerekek, rozsdamentes acél alkatrészek, lágy mágneses termékek. Az Ames készít önkenő csapágyakat bronzból és vasból, szűrőket és porózus fém alkatrészeket bronzból és rozsdamentes acélból.

A német anyavállalatú Ziehl-Abegg Motor- és Ventilátorgyártó Kft. légtechnikai és hajtástechnikai berendezéseket, speciális elektromotorokat, axiális, illetve radiális ventillátorokat és azok alkatrészeit gyártja Marcaliban.

Az Autoliv Hungary Kft. a világ legnagyobb gépjármű-utasvédelmi rendszer fejlesztő és gyártó cégcsoportja, 100 autómárka 1300 típusába gyárt biztonsági öveket, légzsákokat, kormánykerekeket, radart, képfeldolgozó- és egyéb biztonsági rendszereket. Sopronkövesden több mint 25 éve vannak jelen, körülbelül 2700 alkalmazottat foglalkoztatnak.

A MAM-Hungária Kft. babaápolási termékeket gyárt.

(A nyitókép az Autoliv üzemcsarnokában készült.)

Kiemelt Partnereink