Beszállítók Alumínium hűtőrendszer elektromos autókhoz és hibridekhez

Alumínium hűtőrendszer elektromos autókhoz és hibridekhez

Panker Gergő | 2014.12.03 09:28

Alumínium hűtőrendszer elektromos autókhoz és hibridekhez

A Dana Holding Corporation bejelentette, hogy kifejlesztett egy új alumínium hűtőrendszert elektromos, illetve hibrid járművekhez.

Hirdetés

A vállalat a Long márkanevű integrált hűtőrendszereiben az alumínium segítségével növelték az úgynevezett szigetelt kapujú bipoláris tranzisztor (Insulated-Gate Bipolar Transistor) hővezető-képességét. A Dana hőkezeléssel kapcsolatos termékportfóliója optimalizált, kompakt hűtőrendszereket kínál elektromos és hibrid járművekhez.

A fejlesztések révén az új technológia egy kompakt kialakítású rendszer segítségével korlátozza a bipoláris tranzisztorok maximális hőmérsékletét, így egy olyan kifinomult, könnyű, újrahasznosítható és költségtakarékos megoldást kínálnak, amely nagyobb hővezető-képességet és jobb hűtési tulajdonságokat eredényez.

A vállalat saját maga által kifejlesztett fluxus nélküli forrasztási folyamatának segítségével a Dana kiemelkedően tiszta és szennyeződésmentes megoldásaiban a jármű hajtásrendszerének elektromos áramköréhez szükséges alacsony vezetőképességéhez elengedhetetlen tulajdonságokkal látja el termékeit. A hatékonyságának révén a Dana IGBT megoldásai lehetővé teszi az akkumulátorok és a motorok közti energiaátvitel nagyfokú hatékonyságát.

– Az autógyártók és a beszállítók is folyamatosan különböző anyagok és technológiák után kutatnak, hogy megfeleljenek az autóipar folyamatosan változó igényeinek – mondta Dwayne Matthews, a Dana hajtástechnológia csoportjának elnöke. – Az alumíniumból készült hűtésrendszereinkkel könnyebben elérhető az ügyfeleink által elvárt hatékonyság, ráadásul számos mérettel és súllyal kapcsolatos problémára is megoldást biztosítunk – tette hozzá.

A hőkezelés terén szerzett szakértelmüknek köszönhetően a Danánál olyan személyre szabott hűtési megoldásokat fejlesztenek, amelyek számos különböző teljesítménybeli elvárásnak megfelelnek.

A Dana csúcsminőségű IGBT hűtésrendszerének gyártása a vállalat Ontario állambeli Cambridge-ben található gyárában árhatóan 2015 elején kezdődik majd meg.

Kiemelt Partnereink