Beszállítók Alapkőletétel a veszprémi Valeónál

Alapkőletétel a veszprémi Valeónál

autopro.hu/P.M. | 2017.09.14 08:57

Alapkőletétel a veszprémi Valeónál

A Valeo veszprémi gyárának élete újabb mérföldkőhöz érkezett. A több mint 2000 munkatársat foglalkoztató veszprémi autóipari vállalat 2016-ban jelentette be, hogy az elkövetkezendő három évben 7 milliárd forint értékű beruházást hajt végre Veszprémben, melyet a kormány több mint egymilliárd forinttal támogat.

Hirdetés

A beruházás – mely raktár technológia fejlesztést és új termékek gyártásának bevezetését is magában foglalja – 2016 júliusában indult el, a földmunkák befejeztével pedig az ünnepélyes alapkőletételre 2017. szeptember 13-án került sor.

Az új épületrész egy több mint 14 000 m2 alapterületű új logisztikai központtal, 1500 m2-es gyártóterülettel, 1000 m2-es oktatóközponttal és további 4000 m2 kiszolgáló és szociális létesítménnyel lényegében megduplázza a Valeo jelenlegi telephelyének méretét és ezzel a város egyik legnagyobb ipari létesítményévé válik.

Az új csarnokhoz kapcsolódóan szintén építenek egy jelentős méretű gépjármű- és kamionparkolót, továbbá buszok fogadására alkalmas nagyobb terület.

A logisztikai központot 2018 júliusában, a létesítmény fennmaradó részeit 2018 októberében adják át.

A Valeo veszprémi gyára személy- és tehergépjárművek elektronikai alkatrészeinek és rendszereinek tervezésére és gyártására specializálódott. A veszprémi telephely prémium kategóriás kapcsolók, szenzorok, elektronikai vezérlőegységek, kameravezérlők széles skáláját gyártja személygépjárművek, teherautók és haszongépjárművek számára.

A Valeo autóipari beszállítóként valamennyi autógyár partnere világszerte. Mint technológiai vállalat, innovatív termékeket és rendszereket kínál, amelyek hozzájárulnak a szén-dioxid kibocsátás csökkentéséhez és az intuitív vezetés fejlesztéséhez. A Valeo 168 telephellyel, 20 kutatási, 38 fejlesztési, 15 elosztó központtal, 32 országban 102 900 munkavállalót foglalkoztat világszerte.

Kiemelt Partnereink