Beszállítók Akkumulátorokkal foglalkozó leányvállalatot alapított az Elkem

Akkumulátorokkal foglalkozó leányvállalatot alapított az Elkem

autopro.hu/P.B. | 2021.05.13 15:18

Akkumulátorokkal foglalkozó leányvállalatot alapított az Elkem

Fotó: Elkem

A független leányvállalatként működő Vianode az elektromos járművekhez való akkumulátorokhoz tartozó anódok gyártásával fog foglalkozni, sőt, egy potenciális, komoly vevője is akadt már a cégnek.

Hirdetés

Bár a frissen alapított Vianode száz százalékban az Elkem tulajdonában áll, a társaság nyitott arra, hogy partnerekkel bővítse a projektet. Jelenleg is ipari és gazdasági együttműködéseket keres a Vianode az elindulásához.

A tervek szerint még 2021 vége előtt megkezdődhet a Vianode gyárának építése. Az Elkem vezérigazgatója, Michael Koenig elmondta, hogy a dedikáltan az akkumulátorokkal foglalkozó vállalat megalapításával teljes fókusszal koncentrálhatnak az akkumulátorok nagy mennyiségben való gyártására. Várhatóan Kristiansand (az Elkem központja) és Oslo, a norvég főváros között, Porsgrunn városában épülhet fel a Vianode gyára.

Fenntarthatóság

A Vianode más anódgyártókhoz képest sokkal fenntarthatóbb és zöldebb módon szeretne működni. A vállalat 90 százalékkal szeretné csökkenteni a gyártási folyamatok károsanyag-kibocsátását, igaz, részleteket erről nem árult el a cég.

Az Elkem nem hozta nyilvánosságra, hogy mekkora beruházást jelent a Vianode megalapítása és a gyárépítés – írja az electrive.com.

Kiemelt Partnereink