Beszállítók A ZF ráhajt a jövő technológiáira

A ZF ráhajt a jövő technológiáira

autopro.hu/Sz.N. | 2021.01.29 06:22

A ZF ráhajt a jövő technológiáira

Fotó: ZF Press

A ZF jelenlegi vezetője, Wolf-Henning Scheider egyértelműen az elektromobilitás és a digitalizáció irányába tereli a vállalatot. A motorgyártó a jövőben felfüggeszti a belső égésű motorokhoz való autóalkatrészek fejlesztését.

Hirdetés

Mindezt a Frankfurter Allgemeinen Zeitung által készített interjú során fejtette ki Wolf-Henning Scheider, a vállalat vezérigazgatója. Ezek az alkatrészek a ZF jelenlegi tevékenységének körülbelül 25-30 százalékát teszik ki.

A gyártóvállalat elképzelései szerint 2035-től Európában alig fognak belső égésű motorral rendelkező járműveket vásárolni. A kiesést pótolandó, a ZF az elektromobilitáshoz, a részben automatizált vezetéshez, a központi vezérlőegységekhez és a szoftverekhez fog alkatrészeket kínálni. Időközben a ZF központi vezérlőegysége már szerzett ügyfeleket, és az első, eszközzel felszerelt járművek három év múlva kerülhetnek piacra.

Scheider elismerte, hogy az átalakítás részeként a ZF-nek is munkahelyeket kell megszüntetnie. A vállalat megállapodást írt alá az üzemi tanáccsal, amely lehetővé teszi a munkaidő szükség szerinti csökkentését. Ugyanakkor nem csak megszűnnek pozíciók, de új munkahelyek is jöttek létre a jövőbeni technológiák területén – számolt be az Automobilwoche.

Kiemelt Partnereink