Beszállítók A ZF akár még a Continentalt is túlszárnyalhatja

A ZF akár még a Continentalt is túlszárnyalhatja

autopro.hu/P.B. | 2022.02.23 14:17

A ZF akár még a Continentalt is túlszárnyalhatja

Fotó: ZF Press

A ZF sikeres évet tudhat maga mögött – és felülmúlhatja riválisát, a Continentalt. A beszállító akár újabb felvásárlásokba is belefoghat az idén a sikerek nyomán. A ZF március 17-én teszi közzé a végleges és részletes számait.

Hirdetés

A ZF eladásai 2021-ben legalább tíz százalékkal nőttek az előző évhez képest az olyan problémák ellenére is, mint a chiphiány és a koronavírus-járvány – közölte Wolf-Henning Scheider vezérigazgató egy interjúban. A beszállító profitja 4,5 és 5,5 százalék között lesz a várakozások szerint. A ZF a végleges számait március 17-én kívánja ismertetni.

Ha az eladások a vártnak megfelelően növekednének, akkor körülbelül 36 milliárd eurót tennének ki, ami meghaladná a Continental – a ZF egyik fő riválisa – várható 33,5 milliárd eurós árbevételét. Igaz, a Continental tavaly vált meg a hajtásokkal foglalkozó részlegétől, mely Vitesco néven már önálló vállalat.

Az elektromos átalakulás korában is helyt áll a ZF

Az iparág többi résztvevőjéhez hasonlóan a ZF is egy átalakulás kellős közepén jár. Az elektromos autókra való átállással feleslegessé válik a cég eddigi alaptevékenysége, a belső égésű motorral járművek sebességváltóinak gyártása. A vállalat az e-autók alkatrészeire és a biztonsági rendszerekre összpontosít a jövőben, valamint nemrégiben felvásárolta a TRW-t.

Scheider szerint a ZF nyitott a további felvásárlásokra, még akkor is, ha ezek nagy valószínűséggel nem lesznek olyan nagyságrendűek, mint a TRW vagy korábban a Wabco. A vezérigazgató azonban nem akarta kizárni az egyes divíziók szétválását sem.

A vezető a jövőre nézve további növekedésre számít, és úgy véli, hogy 2030-ban – az elektromobilitás térnyerése ellenére – a cég bevétele nagyobb lesz, mint ma – írja az Automobilwoche.

Érdekesnek találta ezt a hírt? Ne maradjon le a legfontosabb járműipari történésekről, iratkozzon fel hírlevelünkre ezen a linken!

Kiemelt Partnereink