Beszállítók A Webasto légszűrő-rendszer fejlesztése sokat segíthet a járványhelyzetben

A Webasto légszűrő-rendszer fejlesztése sokat segíthet a járványhelyzetben

autopro.hu | 2020.11.13 07:21

A Webasto légszűrő-rendszer fejlesztése sokat segíthet a járványhelyzetben

Fotó: Webasto

A Webasto, az állófűtések és légkondicionáló berendezések szakértője, gyorsan és egyszerűen beszerelhető légszűrő-rendszereket kínál mentőautók és személyszállító járművek számára. A vállalat új fejlesztésű, kompakt HEPA légszűrő rendszerei percenként öt és tíz köbméter közötti légszállítással képesek megszűrni a levegőt.

Hirdetés

A „HFT 300” és „HFT 600” légszűrő készülékek közúti és vasúti járművekbe utólagosan beépíthetők, mint például mentőautókba, buszokba, vagy villamosokba. Percenként öt és tíz köbméter közötti légszállítással képesek megszűrni a levegőben lévő 0,3 mikrométernél kisebb részecskéket – beleértve a vírusokat, baktériumokat, aeroszolokat és a porszemcséket.

A légszűrők megfelelnek a H14 szűrőosztály követelményeinek, valamint az Egészségügyi Világszervezet (WHO) és az Európai Betegségmegelőzési és Járványvédelmi Központ (ECDC) előírásainak. A légszűrők 99,995 százalékos leválasztási fokozattal rendelkeznek, azaz a levegőben lévő részecskéket ilyen arányban képesek megkötni. A mentőautókban, megfelelő egyéni védőfelszereléssel együtt alkalmazva, jelentősen csökkentik az egészségügyi személyzet és a páciens megfertőződésének kockázatát.

A Webasto HFT 300 és 600 típusú légszűrők.

A Webasto HFT 300 és 600 típusú légszűrők.

A különböző méretű járműbelsőkhöz igazodva, kétféle méretű szűrő rendelhető: 60 és 120 centiméter hosszúságú. Óránként 300 és 600 köbméter levegőt szűrnek meg és a nagyobb belső terek levegőjének szűréséhez több készülék is kombinálható egymással. Átmérőjük 20 centiméter, súlyuk igen könnyű, 3,1 és 5,5 kilogramm, és bármilyen pozícióban beszerelhetők. Igény esetén a Webasto megfelelő tartószerkezeteket is szállít, melyek segítségével a beszerelés mindössze 30 percet vesz igénybe. A légszűrő készülékek 12 vagy 24 voltos feszültségről üzemelnek. A szűrőbetétek szennyeződésmentesen cserélhetők.

További információért látogasson el a Webasto weboldalára!

A Webasto Csoport a világ 100 legnagyobb autóipari beszállítójának egyikeként, szinte az összes járműgyártó számára fejleszti és gyártja innovatív rendszereit. A cég termékportfóliója minden járműtípushoz biztosítja a fűtés- és tetőrendszerek széles választékát, valamint akkumulátor rendszereket és töltőmegoldásokat. A Webasto erős piaci pozíciót foglal el az utólagos beépítésű termékek területén. A forgalmazók és végfelhasználók egyedi igényeinek megfelelő megoldásaival és szolgáltatásaival biztosítja a kényelmet a hőmérséklet-vezérlés és az elektromos mobilitás minden területén. A társaság mintegy 3,7 milliárd eurós forgalmat ért el 2019-ban, és 14 000 munkavállalót foglalkoztatott több, mint 50 telephelyen (ezek közül 30 gyártóegység). Az 1901-ben alapított cég székhelye a München közeli Stockdorfban található.

Kiemelt Partnereink