Beszállítók A várakozásokkal egybehangzóan nagyot esett a Covestro profitja

A várakozásokkal egybehangzóan nagyot esett a Covestro profitja

autopro.hu/B.A. | 2019.10.28 12:40

A várakozásokkal egybehangzóan nagyot esett a Covestro profitja

Kevesebb mint harmadára zuhant a adózott eredmény az autóiparban is használt műanyagok gyártó német cégnél.

Hirdetés

A vállalat harmadik negyedéves árbevétele 15 százalékkal 3,16 milliárd euróra, csökkent tavalyhoz képest, az elemzők 3,17 milliárdot vártak átlagosan. A negyedév során a kamatfizetés, adózás, értékcsökkenés és amortizáció előtti eredmény, azaz az EBITDA 425 millió eurót tett ki, szemben a várt 416,2 millióval szemben, ami 48 százalékos visszaesést jelent éves alapon.

Kilátáscsökkentés

Az adózott eredmény 147 millió euróra csökkent a tavalyi 471 millióról az autóiparban is használt műanyagok gyártásával foglalkozó cégnél. A vezetőség 1,57 és 1,65 milliárd euró közötti értékre pontosította az idei évre kiadott EBITDA-prognózisát, ami közel 1 százalékkal alacsonyabb, az átlagos elemzői várakozáshoz képest – mutatott rá az Equilor Befektetési Zrt.

Pluszban az árfolyam

A Covestro árfolyama 1 százalékos plusszal reagált a gyorsjelentésre ma, idén már 9 százalékkal emelkedett a kurzus. A Covestro korábban a Bayer anyagtudományi divíziója volt. A céget még 2015-ben választották le egy IPO-val, azaz elsődleges részvénykibocsátással a Bayer konszernről. A Covestro 2018 tavasza óta a DAX-index tagja.

Nyitókép: Covestro

Kiemelt Partnereink