Beszállítók A Valeo kiadáscsökkentéssel lett eredményes

A Valeo kiadáscsökkentéssel lett eredményes

Kuthi Áron | 2019.03.05 10:28

A Valeo kiadáscsökkentéssel lett eredményes

A Valeo 19,3 milliárd eurós tavalyi bevételével 6 százalékkal múlta felül a megelőző évit, közölte a francia központú multinacionális autóipari beszállító. Az éves üzemi eredményszint 6,3 százalékos volt.

Hirdetés

Jacques Aschenbroich, a Valeo elnök-vezérigazgatója ezt úgy kommentálta, hogy 2018 kihívásokkal teli év volt a cég számára, mind gazdasági, mind geopolitikai értelemben. Az eladásokat a WLTP (Worldwide harmonized Light vehicles Test Procedures – világszinten összehangolt könnyűjármű-tesztelési eljárások) és a meredek kínai piaci lassulás egyaránt befolyásolta. A cég erre cselekvési terv végrehajtásával válaszolt már az év közepén, amely a kiadások csökkentését célozta. Ez a végrehajtási terv 2019-ben is érvényben marad. Az osztalék a 2017-es évhez hasonlóan 1,25 euró részvényenként.

A közlemény hangsúlyozta, hogy teljesültek a 2018 októberében kiigazított egész éves üzemi eredmény- és működési cashflow-célok, valamint hogy a vállalat továbbra is meghatározó elektronikai, autonóm és összekapcsolt mobilitási beszállítója az autóiparnak.

Az előrevetítések szerint az idén első félévben várható további kihívások ellenére a Valeo meg tud maradni a kívánt növekedési pályán, különösen az indén induló ADAS-projekteknek köszönhetően, ide értve az újgenerációs kamerákat és a 48 voltos rendszereket.

Kiemelt Partnereink