Beszállítók A thyssenkrupp magyar üzemeit nem érinti a háború

A thyssenkrupp magyar üzemeit nem érinti a háború

autopro.hu | 2022.03.24 15:19

A thyssenkrupp magyar üzemeit nem érinti a háború

Fotó: Facebook/szijjarto.peter.official

A thyssenkrupp német acél- és autóalkatrész-gyártó üzemeinek csökkentett kapacitással kell működniük az orosz-ukrán háború miatt akadozó ellátás miatt, de az öt magyar telephely egyelőre jobban kezeli a helyzetet. A cég 2700 magyarországi dolgozója továbbra is zavartalanul végzi munkáját.

Hirdetés

Ahogy arról az autopro.hu is beszámolt, a vállalat német tevékenysége a háború miatt akadályoztatott, így fontolóra kellett venni az üzemek átmeneti leállítását, de jelen állás szerint a rövidített munkaidő lesz a megoldás. A 17 ezer dolgozót érintő intézkedésről március 25-én születik hivatalos döntés, de a cég már megerősítette a megállapodás létrejöttét. Az átállás áprilisban kezdődik, de nem tudni, meddig tart majd.

Az ukrajnai helyzet következményei ugyan még nem beláthatóak az autóipari szereplők számára, de jelen pillanatban a nehézségek ellenére a thyssenkrupp üzemei rendben működnek Magyarországon és nem tervezik a csökkentett munkaidő bevezetését. Partnereikkel folyamatosan egyeztetnek a változó helyzetben, hogy alkalmazkodni tudjanak az igényeikhez.

A thyssenkrupp Components Technology Magyarországon közel 2700 munkatársat foglalkoztat: Budapesten mintegy 1200 fős, Veszprémben 40 fős K+F kompetenciaközpontot, Győrben futómű-összeszerelő üzemet működtet; Jászfényszarun elektromechanikus kormányszervókat és motorkomponenseket, Debrecenben pedig rugókat és stabilizátorokat gyárt Ipar 4.0 egységeiben.

Tetszett ez a hír? Értesüljön elsőként a járműipari történésekről, iratkozzon fel az autopro.hu hírlevelére az alábbi linken!

Kiemelt Partnereink