Beszállítók A repülőgépiparban erősít az Adient: napi százezer dollárt spórolhatnak a repülőgépgyártók

A repülőgépiparban erősít az Adient: napi százezer dollárt spórolhatnak a repülőgépgyártók

autopro.hu/Sz.K. | 2018.02.05 08:01

A repülőgépiparban erősít az Adient: napi százezer dollárt spórolhatnak a repülőgépgyártók

Túl magas költségeket generál a Boeingnek a repülőgépekbe való ülések késedelmes leszállítása, ezért közös vállalatot alapít az Adienttel.

Hirdetés

Az Adient Aerospace légitársaságok és lízingcégek számára fog fejleszteni és eladni üléseket, melyeket a Boeing és egyéb repülőgépgyártók új gépeikbe, vagy épp átalakított modelljeikbe szerelnének.

Az elemzések szerint a repülőgépek üléseinek piaca a 2017-es 4,5 milliárd dollárról 2026-ra 6 milliárd dollárra fog nőni.

A két vállalat együttműködése az ipar legújabb reakciója a repülőgép-enteriőrök gyártási problémáira. A beszállítói késedelmek a repülőgépgyártóknak akár százezer dolláros plusz költségeket is jelenthetnek – naponta.

Az új vállalat elmélyíti a Boeing részvételét az ellátási láncban, továbbá nagyobb együttműködésre készteti az olyan gyártókat, mint a Boeing és az Airbus, hogy együtt csökkentsék az ipari kockázatokat, illetve növeljék a profitot.

Az Adient Aerospace székhelye és első gyára Frankfurt mellett lesz, az egyébként autóiparban is tevékenykedő Adient 50,01%-os részesedéssel bír majd benne. A termelés megkezdéséről és az pénzügyi részletekről a felek egyelőre nem közöltek információkat.

Kiemelt Partnereink