Beszállítók A Panasonic már dolgozik a Tesla új akkumulátorán

A Panasonic már dolgozik a Tesla új akkumulátorán

autopro.hu/P.B. | 2020.11.03 14:20

A Panasonic már dolgozik a Tesla új akkumulátorán

Fotó: Panasonic

Elon Musk az Akkumulátor Nap nevű rendezvényen, szeptember végén jelentette be, hogy a Tesla a jelenleg használt akkumulátorok kapacitásának ötszörösével bíró akkumulátorokat fog gyártani, köszönhetően egy új, olcsóbb akkumulátorcellának. Ezen cella fejlesztésén dolgozik a Panasonic, és szintén hasonló munkába kezdett az LG Chem is.

Hirdetés

Jelenleg úgynevezett 2170 technológiát használnak a Teslánál, ilyen akkumulátorcellákat gyártanak a Panasonic-kal közösen Nevadában, a Gigafactory 1 nevű gyárban. A japán gyártó friss bejelentése szerint már szeptemberben, az Akkumulátor Nap után megkezdték a munkát a 4680 formátumú cellák fejlesztésének érdekében.

Hirokazu Umeda, a Panasonic vezérigazgatója elmondta, hogy egy új gyártósort is üzembe helyeznek a Gigafactory 1-ben, hogy növelhessék a gyártási kapacitást, melynek 2022-re el kell érnie a 39 gigawattórát éves szinten.

A LG Chem sincs lemaradásban

Néhány napja az LG Chem is bejelentette, hogy újfajta akkumulátorcella fejlesztésén dolgozik, ami az electrive.com szerint nagyon hasonló technológiát jelent, mint a Panasonic 4680-as cellái.

Az új technológiával a Tesla célja, hogy egy éven belül a felére csökkentse az akkumulátorgyártás költségeit, aminek köszönhetően olcsóbb autókat is gyárthat a kaliforniai vállalat.

Kiemelt Partnereink