Beszállítók A Knorr-Bremse nagyot álmodik Kínával

A Knorr-Bremse nagyot álmodik Kínával

autopro.hu | 2015.05.15 11:44

A Knorr-Bremse nagyot álmodik Kínával

Vegyesvállalati együttműködésre lépett a globális beszállító a kínai haszonjárműpiacot uraló Dongfeng csoporttal.

Hirdetés

A Dongfeng Motor Group a legnagyobb kamiongyártó Kínában, a Knorr-Bremse pedig a haszongépjárművek fékrendszereinek éllovasa. A két gigász Knorr-Bremse DETC Commercial Vehicle Braking Technology néven közös vállalatot alapított, hogy terveik szerint kölcsönösen nagyot szakítsanak elsősorban a helyi piacon. A Shiyan városában található üzem 460 dolgozónak ad munkát, kezdetben mechanikus szelepeket és ABS egységeket készítenek. A további célok között szerepel a nehéz gépjárművek fékrendszereinek gyártása: levegőellátási, fékellenőrzési alkatrészek, átviteli rendszerek készülhetnek a kínai gyárban.

Azon vagyunk, hogy minél inkább megfeleljünk ügyfeleink elvárásainak a növekvő és technológiailag fejlődő kínai hasznongépjármű-piacon. A Dongfeng és vállalatunk jól kiegészítik egymást. Széles termékkínálatunkat, szakértelmünket partnerünk a helyi piac alapos ismeretével gazdagíthatja – fogalmazott Klaus Deller, a Knorr-Bremse vezérigazgatója. – Ezen együttműködés révén hozzájárulhatunk a helyi piac fejlődésének felgyorsításához – tette hozzá Baoping Xu, a Knorr-Bremse haszonjármű rendszerek divíziójának kínai elnöke.

– Azért, hogy tartani tudjuk a magas színvonalat, a vegyesvállalatnál a Knorr-Bremse gyártási rendszerét (KPS) és minőségbiztosítási rendszerét alkalmazzuk (QFMA) – mutatott rá Xia Fei, a közösen alapított cég ügyvezetője.

A Shiyan üzemében készülő termékek mintegy 80 százaléka a Dongfeng teherautóiba kerül majd beépítésre. A csoport haszongépjármű palettájának kiszélesítését tervezi az ázsiai államban, ehhez is hasznos támogatást nyújthat az új üzem.

A Knorr-Bremse immár 13 gyártóüzemmel van jelen Kínában, más vegyesvállalati érdekeltségeket is kiépített a beszállító 1970 óta. 2014-ben 4200 főt foglalkoztatott az országban közvetve vagy közvetlenül a vállalat, 1,2 milliárd eurós értékesítési eredménnyel hozzájárulva az anyacég bevételeihez.

Kiemelt Partnereink