Beszállítók A kínai gyengülést az Osram autóipari részlege is megérezte

A kínai gyengülést az Osram autóipari részlege is megérezte

autopro.hu/B.A. | 2019.07.31 13:58

A kínai gyengülést az Osram autóipari részlege is megérezte

Az Osram autóipari üzletágának bevételei 12,5 százalékkal 431 millió euróra csökkentek a június végével zárult negyedévben. Az EBITDA-marzs csak 5,1 százalék.

Hirdetés

Gyenge számok érkeztek az Osramtól a 2019. június 30-án zárult negyedévről, amely a cég 2019-es pénzügyi évének harmadik negyedéve. A vártnál is rosszabb, mindössze 58 millió eurós profitról számolt be a cég, ez éves alapon 58 százalékos csökkenés, és jóval alacsonyabb mint a 69,4 millió eurós konszenzus – számolt be az Equilor Befektetési Zrt. hírlevelében.

Az ajánlat elfogadását javasolják

A német fényforrásgyártó vezetősége azt tanácsolja egyébként a részvényeseknek, hogy fogadják el a Bain Capital és Carlyle Group felvásárlási ajánlatát. A két cég 35 eurót ajánlott részvényenként, míg jelenleg 33,9 eurón kereskedik a részvényt, de a mostani számok fényében az eredetileg alacsonynak tűnő ajánlat is kedvező lehet a részvényeseknek.

Az autóipari üzletágának nem ment jól

Az Osram autóipari üzletágának sem ment jól. A bevétel 12,5 százalékkal 431 millió euróra csökkent, a tisztított EBITDA-marzs, azaz a kamatfizetés, adózás, értékcsökkenés és amortizáció előtti eredmény marzsa 5,1 százalékra csökkent. A cég az autóipari szegmens visszaesését a gyenge kínai autóeladásokkal indokolta. Emiatt esett vissza a hagyományos autólámpák eladása. Emellett az Osram közös vállalkozást indított a Continentallal, amelynek a költségei is csökkentették az EBITDA-t.

Enyhe árfolyamemelkedés

Az autóipari üzletág EBITDA-ja egyébként 58,9 százalékkal 16 millió euróra, míg a tisztított EBITDA 55,21 százalékkal 22 millió euróra csökkent. Az Osram árfolyama a rossz eredmények ellenére 0,3 százalékkal 34,01 euróra emelkedett a frankfurti tőzsdén. Idén még ezzel együtt is 10,4 százalékos mínuszban van az árfolyam, amely az elmúlt egy évben 13,5 százalékkal ment lejjebb.

Nyitókép: instagram.com/osram.it/

Kiemelt Partnereink