Beszállítók A járműipar változásainak győztesévé válna a Continental

A járműipar változásainak győztesévé válna a Continental

Pörge Béla | 2020.12.16 15:22

A járműipar változásainak győztesévé válna a Continental

Fotó: Continental

A Continental Capital Market Days nevű eseménysorozatának záró napján a cég vezérigazgatója, Nikola Setzer is prezentációt tartott. Szó esett az elbocsátásokról, a kihívásokról és a Continental terveiről, valamint céljairól is.

Hirdetés

Nikolai Setzer decembertől vezeti a Continental Csoportot, előtte a vállalat autóipari részlegéért felelt, így a szerdai virtuális előadáson mindkét minőségében felszólalt. Előbb a teljes Continetal értékelésére került sor.

Setzer elmondta, hogy a koronavírus okozta gazdasági visszaesésből ugyan viszonylag gyorsan kilábalt a járműipar és elindult felfelé, a számok így is messze a 2020 előtt várt eredmények alatt maradnak, ez pedig arra kényszeríti a Continentalt is, hogy optimalizálja a működését. Mint fogalmazott, vezérigazgatóként nagyon szomorú, hogy ez 13 ezer dolgozót érintő átszervezéseket jelent, de muszáj meghozni ezeket a lépéseket.

Az átalakulás győztese

A vezérigazgató öt komoly kihívást nevezett meg: a digitalizációt, a folyamatok felgyorsulását, a fenntarthatóságot, a technológiai átállást és versengő környezetet. Setzer szerint a Continental célja, hogy ezen kihívások győztese legyen. Ezzel kapcsolatban három alappillért fogalmazott meg: a működés racionalitását, a portfólió diverzifikálását és a győztes mentalitást.

Az első pillér alá tartoznak az elbocsátások is, a hatékonyabb működés és egyben a rugalmasság. Kiemelt szerepet kap a Continental termékeinek minősége is.

Merész távlati célok

2050-re a Continental célja a karbonsemlegesség, a károsanyag-kibocsátásmentes mobilitás megteremtése és a teljesen átlátható ellátási láncok megteremtése. Emellett az autonóm járművek kapcsán a teljesen balesetmentes közlekedés elérése mellett is elkötelezett a vállalat.

Az autonóm járművekről Frank Jourdan beszélt bővebben, aki felhívta a figyelmet arra, hogy évente 1,35 millió ember veszti életét közlekedési balesetben világszerte, további ötven millió pedig valamilyen sérülést szenved. A Continental „Vision Zero” stratégiájának célja, hogy ez a két száma nulla legyen.

Az autóipar kihívásai

Nikolai Setzer külön beszélt az autóiparban zajló változásokról. Hat területet nevezett meg, amiben a legtöbb változás várható a következő években: ezek az autonóm járművek, az összekapcsolt járműveken alapuló mobilitás, a felhasználói élmény javulása, a biztonság, az autók felépítésének változása és a szoftverek szerepének növekedése.

A Continental átfogó, jövő orientált portfólióval rendelkezik, a különböző üzletágai pedig egymás integráns részei is egyben. Setzer szerint a vállalat felkészült az előtte álló kihívásokra és a stratégiái mentén haladva a győztese lehet az előttünk álló változásoknak.

Kiemelt Partnereink