Beszállítók A BPW lehetőséget lát az új kihívásokban

A BPW lehetőséget lát az új kihívásokban

autopro.hu/V.M. | 2019.11.22 10:32

A BPW lehetőséget lát az új kihívásokban

Meg kell ragadni a lehetőségeket, amelyek a szállítmányozási és logisztikai szektor átalakulásában rejlenek, jelentette ki a BPW ügyvezető üzlettársa, Michael Pfeiffer a cég által szervezett Wiehler Fórumon. A november 18-19-én tartott, „Come to be a motionist” mottójú rendezvényen a vállalat legújabb fejlesztéseiről is szó esett.

Hirdetés
Kereskedelmi konfliktusok, brexit és klímaváltozás – ezen tényezők mindegyike nagy hatással van az autóiparra. Az személyautó-, illetve haszongépjármű-ipari beszállítóknak aggodalmat okoz a megrendelések visszaesése. Pfeiffer viszont nem kibontakozó válságot, hanem mélyreható változásokat lát, amelyekkel szemben nyitottnak kell lenni. Nyitóbeszédében felszólította a mintegy száz jelen lévő iparági döntéshozót, hogy aktívan támogassák a digitalizációt, az összekapcsoltságot segítő technológiákat, valamint úgy tekintsenek a szén-dioxid kibocsátás árazására, mint egy lehetőségre a fenntarthatóság növelésében.

A vállalat szövetség létrehozását sürgette azon szereplőktől, akik változásokat akarnak látni a szektorban. Az észak-rajna-vesztfáliai Wiehlben tartott eseményen elhangzottak nem fognak a falak között maradni, ugyanis a 2020 márciusában kezdetét vevő politikai párbeszéd érdekében a német parlament tagjai felé irányuló kommunikáció részét fogják képezni.

Nagy fejlesztések a költségcsökkentés érdekében

Pfeiffer szerint a szállítmányozás előtt álló kihívások nem csupán gazdasági eredetűek, ide értve például a gyarapodó költségeket és a csökkenő nyereséget, hanem a klímaváltozásra visszavezethetően politikaiak is. A BPW viszont úgy tekint magára, mint aki főszerepet tölt be az átalakulásban: „A technológiák, mint a big data, a mesterséges intelligencia, az Ipar 4.0, az elektromos mobilitás és a digitális alapú gazdaság nem veszélyforrások, hanem olyan területek, ahol a BPW Csoport már hosszú ideje fejlesztéseket folytat”. Hozzátette, hogy a vállalat szövetségre lép a logisztikai és haszongépjármű iparág több nagy szereplőjével is, emellett a 2020-as Frankfurti Nemzetközi Autószalonon bemutatkozó termékeik új mércét fognak felállítani a gazdaságos szállítmányozásban.
Ígérete szerint a fejlesztéseik által a járműüzemeltetők eddig nem tapasztalt módon csökkenthetik az idő-, üzemanyag- és pénzráfordításaikat, valamint szén-dioxid kibocsátásukat. Céljainak elérése érdekében a cég új technológiákba fektet, növeli vevőorientáltságát, tökéletesíti vállalati szerkezetét, illetve tovább mélyíti a járműgyártókkal és kutatóközpontokkal folytatott együttműködését.

Érdekli a piacot az elektromos üzemű járművekre fejlesztett tengely is

A BPW bejelentette, hogy megkapta az első megrendeléseket az új, eTransport nevet viselő elektromos tengelyére. A vállalat a futóműveinek digitalizálásában is mérföldkőhöz érkezett, ugyanis a konfigurációtól a beépítésen át a karbantartásig és alkatrészcseréig terjedő digitális támogatás kapcsolódik hozzájuk. Mindezek mellett a beszállító egy egyedülálló ipar 4.0-ás termeléslogisztikai, plug-in jellegű megoldást is kínál, mely által a futóművek beépítése a járműgyártók üzemében valósulhat meg. A gazdaságosságot növelő megoldást már több megrendelőjük is alkalmazza, derül ki a német vállalat sajtóközleményéből.

Évszázados múlt, globális jelenlét

A haszongépjármű-részegységeket előállító BPW Csoport a világ több mint 50 országában körülbelül 7200 dolgozót foglalkoztat. A vállalatcsoportot az Ermax, a HBN, a HESTAL, az idem telematics, illetve a wiehli székhelyű anyavállalat, a BPW Bergische Achsen KG. alkotják. Utóbbi immár 1898 óta komplett futóművek, míg leányvállalatai világítástechnikai alkatrészek, reteszek, felépítmények alkotóelemeinek, telematikai eszközök, valamint a tehergépjárművek, pótkocsik és buszok más részegységeinek előállításával foglalkozik.

Kiemelt Partnereink