Beszállítók A BorgWarner látja el turbófeltöltőkkel a Volkswagen kínai modelljeit

A BorgWarner látja el turbófeltöltőkkel a Volkswagen kínai modelljeit

Panker Gergő | 2014.12.03 12:25

A BorgWarner látja el turbófeltöltőkkel a Volkswagen kínai modelljeit

A BorgWarner fejlett turbófeltöltő-rendszereket szállít a Volkswagen legújabb, a kínai piacra szánt négyhengeres benzinmotorjaihoz.

Hirdetés

A BorgWarner turbófeltöltőit úgy fejlesztették ki, hogy növelje a motorok teljesítményét, illetve csökkentse a fogyasztást. Az 1,4 literes benzines erőforrás a teljes fordulatszám-tartományban érzékenyebb a gázadásra, mint elődei. A BorgWarner alkatrészeivel szerelt 96-110 kW-os teljesítményű motorokat nagyszámú tömeggyártásra szánták, és jelenleg számos Kínában értékesített Volkswagen modellhez elérhetők.

– Büszkék vagyunk rá, hogy a vezető turbófeltöltő technológiánk segítségével hozzájárulhatunk a Volkswagen-konszern kínai csoportjának azon törekvéséhez, hogy javítsa a csökkentett méretű motorok teljesítmény-, illetve fogyasztási adatait – mondta Frederic Lissalde, a BorgWarner Turbo Systems elnök-vezérigazgatója.

– Az európai és kínai mérnökcsapataink közti kiváló együttműködése remekül mutatja a BorgWarner szakértelmét a gyorsan piacra kerülő autóipari termékek fejlesztésének területén – tette hozzá a beszállító első embere.

A BorgWarner a szabályozható turbónyomás érdekében integrált megkerülőszeleppel ellátott B01-es típusú turbófeltöltőt szállítja a Volkswagen 1,4 literes négyhengeres motorjához.

A kevert levegős turbina kis tehetetlenségi értéket, illetve alacsony fordulatszámnál is remek gyorsulást tesz lehetővé, ami egybevág a német gyártóóriás méretcsökkentéssel és teljesítménynöveléssel kapcsolatos stratégiájával. A rendszer kompakt méretének és a kis fordulatszámon történő gázadásnál tapasztalható azonnali reakciónak köszönhetően sikerült növelni a motor teljesítményét, miközben a fogyasztást csökkentették.

Annak érdekében, hogy beszállító a helyi gyártás erősítésével támogassa a kínai autóipart, a turbófeltöltők a BorgWarner a Kínában található ningbói gyártóbázisán készülnek. A ningbói gyárban 2006 óta zajlik a turbófeltöltő-rendszerek gyártása és összeszerelése. Annak érdekében, hogy kielégítse a hatékony hajtásláncok iránti növekvő keresletet a kínai piacon, a BorgWarner 2012-ben egy újabb gyártócsarnokkal bővítette ningbói telephelyét, valamint megnyitotta a Ningbo Mérnöki Központot.

Kiemelt Partnereink