Beszállítók A BorgWarner elektromos motorjai kerülnek a Hyundai kisautóiba

A BorgWarner elektromos motorjai kerülnek a Hyundai kisautóiba

autopro.hu/P.B. | 2021.06.07 14:22

A BorgWarner elektromos motorjai kerülnek a Hyundai kisautóiba

Fotó: BorgWarner

A tervek szerint 2023 közepétől fogja használni a Hyundai elektromos kisautóiban az iDM-et. Ez lesz az első olyan termék, amit a BorgWarner úgy készít, hogy ahhoz felhasználja az általa felvásárolt Delphi portfólióját is.

Hirdetés

A rendszer 400 Voltos, maximális teljesítménye pedig 135 kilowatt, és a villanymotor mellett a váltórendszert is tartalmazza. Az integrált erőátviteli rendszer a gyártó szerint könnyebb lesz a mostani termékeknél, ráadásul az iDM146 skálázható, azaz a megrendelő igényére szabható.

A BorgWarner már közel húsz éve dolgozik együtt a Hyundai-jal, és a vállalat erőátviteli rendszerekkel foglalkozó részlegének elnöke, Dr. Stefan Demmerle szerint izgatottan várják az együttműködés újabb lépcsőfokát. Demmerle kiemelte, hogy az iDM146 lesz az első olyan termék, aminek gyártása már a Delphi Technologies és a BorgWarner közös munkájának tekinthető - írja az electrive.com.

Amint arról az autopro.hu is beszámolt, 2020 októberében zárult le a Delphi BorgWarner általi akvizíciója. A hárommilliárd euró értékű akvizíciót 2020 elején jelentették be. Általa a BorgWarner megerősítheti pozícióját elektromos hajtásláncok terén, miközben a belső égésű motorokkal kapcsolatos fejlesztésekről sem kell lemondania.

Kiemelt Partnereink