Beszállítók Elektromos furgonmegosztó szolgáltatást indít a Bosch

Elektromos furgonmegosztó szolgáltatást indít a Bosch

autopro.hu/H.J. | 2018.11.08 06:01

Elektromos furgonmegosztó szolgáltatást indít a Bosch

Még ebben az évben elektromos autómegosztó szolgáltatást indít a Bosch Németországban kisteherautókkal. A gyártó ezzel bővíti a pay-per-minute gépjárműbérlői szolgáltatásokat, így pedig több konkurens vállalattal is felveszi a versenyt.

Hirdetés

A Bosch a németországi kiskereskedő Rewe leányvállalatával, a Toommal áll össze: a két társaság vas- és fémárukereskedésekben teljesen új elektromos szolgáltatást kínál áruszállító furgonok bevonásával. 2018 decemberétől az ügyfelek egy-egy terjedelmesebb beszerzést követően furgont bérelhetnek a Berlinben, Frankfurtban, Lipcsében, Troisdorfban és Freiburgban található raktárakban.

A kisteherautókat a Deutsche Post startupja, a StreetScooter biztosítja, a Bosch a járművek erőátviteli alkatrészeit szállítja. A StreetScooter nem mellesleg a Forddal is partneri kapcsolatban áll az olyan nagyobb kisteherautók fejlesztésében, mint a Transit.

– A Bosch egyre inkább fejlődik a városi mobilitást biztosító digitális alkalmazások terén, mivel az elektromos furgonok megosztását biztosító szolgáltatás hatalmas fejlődési potenciállal rendelkezik nyilatkozta Rainer Kallenbach, a Bosch Connected Mobility Solutions üzletágának elnöke.

A Bosch azért inkább a mobilitási szolgáltatások területén erősíti magát, mivel felhagyott a saját járművek gyártásának gondolatával félve attól, hogy az olyan ügyfelek, mint a Volkswagen és Ford - amelyek a vállalat alkatrészeinek és rendszereinek megrendelői – konkurenst észlelve elpártolhatnak a vállalattól. Helyettük a beszállító a szoftverfejlesztő cégekkel igyekszik felvenni a versenyt, hogy az okostelefon-alapú mobilitás fejlődésével egy lépéssel közelebb kerüljön az olyan szolgáltatások, mint például a robotaxi-flották megteremtésében.

Hirdetés

Kiemelt Partnereink