Beszállítók Alulmúlta a várakozásokat a Thyssenkrupp

Alulmúlta a várakozásokat a Thyssenkrupp

autopro.hu/B.A. | 2019.08.08 14:15

Alulmúlta a várakozásokat a Thyssenkrupp

A rossz gazdasági környezettel, az autók iránti alacsonyabb kereslettel és a nehezebb alapanyag-beszerzéssel indokolták a konszenzustól elmaradó számokat.

Hirdetés

A cég -0,15 euró részvényenkénti nyereséget ért el a negyedévben, az 0,12 eurós elemzői konszenzussal szemben. Árbevétel tekintetében sikerült enyhén felülteljesíteni, a cég 10,779 milliárd eurót ért el, míg az elemzői konszenzus 10,635 milliárd eurós volt, ez közel 20 százalékos éves növekedést jelent – állapított meg az Equilor Befektetési Zrt.

Autók iránti alacsonyabb kereslet

A gyenge eredmények indokaként a cég a rossz gazdasági környezetet, az autók iránti alacsonyabb keresletet és a nehezebb alapanyag-beszerzés hozta fel.

Eszközeladások terve húzta fel az árfolyamot

A veszteséges negyedév és a gyenge kilátások miatt a korábbi 1,1-1,2 milliárd eurós EBIT előrejelzést 800 millió euróra rontották. A gyenge teljesítmény ellenére pozitív árfolyamreakció volt csütörtökön nyitásban, melynek oka, hogy eszközeladásokat helyezett kilátásba a társaság – közölte az Erste Befektetési Zrt.

Felére zuhant az árfolyam egy év alatt

A Thyssenkrupp árfolyam 2,7 százalékkal 10,79 euróra emelkedett a frankfurti tőzsdén. Idén 28, míg az elmúlt egy évben 49 százalékos mínuszban áll a vállalat részvényeinek árfolyama.

Nyitókép: instagram.com/thyssenkrupp/

Kiemelt Partnereink