Beszállítók 170 tonna szén-dioxidot nem küld a levegőbe a BPW-Hungária évente

170 tonna szén-dioxidot nem küld a levegőbe a BPW-Hungária évente

autopro.hu/G.I. | 2016.06.15 15:49

170 tonna szén-dioxidot nem küld a levegőbe a BPW-Hungária évente

Észak-Dunántúl legnagyobb magánberuházásban épült napelemes kiserőműve 185 család áramfogyasztásának megfelelő áramot termel.

Hirdetés

A szombathelyi BPW-Hungária Kft. elkötelezetten törekszik a környezeti terhelés csökkentésére, ennek érdekében számos kapcsolódó beruházást végeztek az utóbbi években. A fenntartható fejlődés jegyében 2015-ben egy napelemes kiserőmű építését indították el, belső felhasználásra történő áramtermelés szándékával.

A napelem-park a vállalat legnagyobb, 20 ezer négyzetméteres termelőcsarnokának két, a tetősíkból kiemelkedő felülvilágító hajójának tetején épült ki, amely teljesen árnyékmentes felületet biztosít a napelemeknek. A paneleket négyesével keleti és nyugati irányban megdöntve helyezték el.

3 ezer négyzetméteren 1440 darab napelempanelt helyeztek el. Az elemek maximális összteljesítménye 385 kW, ebből adódóan a rendszer éves várható energiatermelése mintegy 370 ezer kWh. A napelemek által termelt villamos energia évente 170 tonna szén-dioxid kibocsátásának elkerülését teszi lehetővé. A naperőmű 2016 nyár elejétől – a tavaszi próbaüzemet követően – már folyamatosan termeli az elektromos áramot.

Szintén a környezettudatosság jegyében a vállalat nemrégiben beszerzett egy elektromos autót, amelyet – ügyintézés céljából – Szombathelyen városi közlekedésre használnak a vállalat dolgozói, így a városlakók nap, mint nap találkozhatnak a környezetbarát járművel. A vállalat az elektromos autó használatával évente legalább ezer liter dízel üzemanyag használatát, illetve annak környezetszennyező hatását kerüli el, mert az autó töltését napenergiából nyert elektromos árammal fogja megoldani.

Kiemelt Partnereink