Beszállítók 160 millió eurót spóroltak össze a Continental dolgozói

160 millió eurót spóroltak össze a Continental dolgozói

autopro.hu | 2014.07.08 13:30

160 millió eurót spóroltak össze a Continental dolgozói

Az elmúlt évben az alkalmazottak világszerte 140 telephelyen 440 ezer megvalósított ötlettel járultak hozzá a nemzetközi autóipari beszállító, gumiabroncsgyártó és ipari partner hatékonyságának és gazdaságosságának növeléséhez. 178 ezer munkatársra vetítve 2013-ban ez átlagosan több mint két ötletet jelent alkalmazottanként. Ezáltal a vállalat világszerte 160 millió eurót takarított meg.

– A benyújtott közel 500 ezer ötlet közül mintegy 440 ezer valósult meg, mely 33 százalékkal több, mint az előző évben. Vállalatunk tavaly 30 millió euróval többet tudott megtakarítani, mint korábban – mondta Wolfgang Schäfer személyzeti vezető. – Az ötletek jórészt a folyamatoptimalizálás és minőség, valamint a környezetvédelem, munka-, és egészségvédelem területén születtek.

Az ötletverseny első két helyén az icheon-i és a manila-i telephelyek végeztek: egy munkatársra jutó 65 megvalósított ötletével és 100 százalékos megvalósítási arányával az első helyet a dél-koreai Icheon nyerte el. 58 megvalósított ötletével és szintén 100 százalékos megvalósítási arányával a második helyen a fülöp-szigeteki Manila végzett. A harmadik helyet egy másik koreai telephely nyerte: Sejong egy munkatársra jutó 36 megvalósított ötlettel és szintén 100 százalékos megvalósítási aránnyal büszkélkedhet.

– Sok kis ötlet nagy hatása lehet a gyárra, ha azokat összeadjuk. A legjobban a saját munkatársaink ismerik fel, hogy hol van szükség fejlesztésekre és optimalizálási intézkedésekre – magyarázta Matthias Nehrhoff, a konszern ötletmenedzsment vezetője.

Kiemelt Partnereink