Beszállítók 1500 munkahely veszélyben: leépít a Brose

1500 munkahely veszélyben: leépít a Brose

autopro.hu/H.J. | 2018.08.12 06:10

1500 munkahely veszélyben: leépít a Brose

A mechanikus rendszereket és elektronikai vezérlőket gyártó társaság jelentősen csökkenteni akarja költségeit a coburgi székhelyén. Szükség esetén az üzem akár be is zárhat, és áthelyezhetik Kelet-Európába.

Hirdetés

Michael Stoschek, a Brose vállalat tulajdonosa felszólította a menedzsmentet és az üzemi tanácsot, hogy az autóipari beszállító coburgi székhelyén jelentős költségcsökkentést hajtson végre. A Süddeutsche Zeitung úgy tudja, amennyiben a cégvezetés év végéig nem dolgoz ki egy megfelelő tervet, az üzemet akár át is telepíthetik Kelet-Európába. Ez a lépés mintegy 1500 munkahely megszűnéséhez vezetne.

Egy üzemi gyűlésen a Brose elnöke, Stoschek a telephelyen tapasztalható betegállomány rendkívüli gyakoriságát kritizálta: az egy dolgozóra jutó 26 napos érték kétszerakkora, mint más Brose-üzemekben.

Nagyrészt emiatt a coburgi munkavállalóknak most a költségek csökkentésére kell törekedniük. Faragni van miből, hiszen a vállalat felmérései alapján Kelet-Európában 34, Mexikóban 53 nappal többet dolgoznak az alkalmazottak, mint a Brose coburgi székhelyén. A különbséget csak tovább növelik a magasabb németországi órabérek.

A Brose, mely főként autóülésekhez szállít alkatrészeket, 26 ezer alkalmazottjával az előző üzlet évben mintegy 6,3 milliárd eurós bevételt generált. Az érintett üzem mellett, Coburgban található a családi vállalkozás székhelye, ahol a cég összesen 3300 főt foglalkoztat.

Kiemelt Partnereink