Beszállítók 100 millió eurót költ új gyárára az ABB

100 millió eurót költ új gyárára az ABB

autopro.hu/Sz.F. | 2018.04.11 13:21

100 millió eurót költ új gyárára az ABB

Egy évvel a B&R (Bernecker + Rainer Industrie-Elektronik GmbH) felvásárlásának bejelentését követően az ABB azt tervezi, hogy 100 millió eurós beruházással csúcstechnológiai szintet képviselő innovációs és képzési kampuszt épít a B&R székhelyének otthont adó felső-ausztriai Eggelsbergben.

Hirdetés

Az ABB több mint 130 éves történetében ez lesz a legnagyobb organikus beruházása az ipari automatizálásba, amely 1000 új álláshelyet teremt majd Ausztriában.

Az új innovációs és képzési kampuszban az ABB Ability platform alapján fejlesztenek ki technológiákat a jövő gyára számára, amelyben a termelést és a gyártást intelligens és felhőre csatlakozó gépek és robotok végzik majd autonóm módon.

Az új kutatási-fejlesztési kampusz 35 ezer négyzetméter alapterületű lesz, és jelentős számú csúcstechnológiai színvonalú létesítménynek ad majd otthont. Az ultramodern kutatás-fejlesztési laborok mellett – amelyek az ipari vezérlőrendszerektől a gépi tanuláson át a mesterséges intelligenciáig fejlesztenek és tesztelnek majd automatizálási technológiákat–, a kampuszban épül majd meg az Automation Academy (Automatizálási Akadémia) is, amely a vállalat ügyfeleit, partnereit és alkalmazottait képzi ezen új technológiák használatára.

Az ünnepélyes alapkőletétel a tervek szerint ez év nyarán lesz. A kampusz 2020 során kezdi meg működését. A beruházás befejezését követően az eggelsbergi egység lesz az ABB egyik legnagyobb kutatás-fejlesztési központja.

Sebastian Kurz osztrák kancellár és Ulrich Spiesshofer, az ABB vezérigazgatója

Az ABB 2017 júliusában vette meg a B&R-t, amely akkor a gép- és gyárautomatizálás terén a világ legnagyobb, független beszállítója volt a termék- és szoftveralapú nyílt architektúrájú megoldások piacán. A B&R globális gép- és gyárautomatizálási üzleti egységként beintegrálódott az ABB Ipari Automatizálási divíziójába. A két vállalat portfóliójának egyesítését követően az ABB az egyetlen olyan ipari automatizálási megoldásokat szállító cég, amely a mérés, a vezérlés, a hajtások, a robotika, az energetikai rendszerek és a digitalizálás terén a technológiák és a szoftvermegoldások teljes palettáját kínálja a vevők számára.

– A 100 millió eurós beruházásunk új lendületet kölcsönöz a fejlődésnek, és tovább erősíti sikereink két alappillérét: az innovációt és a szakembergárdát. Azontúl, hogy új kutatás-fejlesztési kapacitást építünk ki, a beruházásnak köszönhetően tovább bővül a B&R Automatizálási Akadémiája is, amely világviszonylatban is egyedülálló oktatási és képzési programokkal áll majd a vevőink, partnereink és alkalmazottaink rendelkezésére – nyilatkozata Ulrich Spiesshofer, az ABB vezérigazgatója Linzben, a Sebastian Kurz osztrák kancellárral közösen tartott sajtótájékoztatón.

Kiemelt Partnereink