Best Practice Lézerhegesztés – a szerszámok megmentője a javításban (x)

Lézerhegesztés – a szerszámok megmentője a javításban (x)

autopro.hu | 2015.05.15 05:42

Lézerhegesztés – a szerszámok megmentője a javításban (x)

Különböző iparágakban a gyártás és javítási területen is nagy segítség a megszokott módszerek helyett a lézerhegesztés.

Hirdetés

A magas üzemóra ráfordítással készült fröccsöntő-, kivágó- és öntőszerszámok alkatrészeinek, valamint más gépek részegységeinek meghibásodása esetén a javítás költsége lézerhegesztés esetén nagyságrendekkel alacsonyabb egy új eszköz áránál.

A lézersugarat a hegesztés során optikai úton irányítják a hegesztendő munkadarab felületére, nagy energiasűrűségű sugarat használva az anyagok hegesztéséhez. A lézersugár elnyelődése hozza létre a hegesztéshez szükséges hőmennyiséget. Így az eljárásnál nincs semmiféle mechanikus, illetve villamos érintkezés a munkadarab és a lézersugár között. Lézerhegesztés folyamán csak kis hő keletkezik ezért nem lép fel deformálódás a hegesztendő darabban. A nagy energiasűrűség gyorsabb munkavégzést eredményez.

A lézer további előnye, hogy bármilyen fémtípus finom módon, a mikron tartományában hegeszthető. A varrat az eredeti anyaggal teljesen homogén szerkezetet képez.

A Mobil Leaserwelding Kft. Mobil ALM 200 gépe kis- és nagyméretű szerszámokhoz egyaránt alkalmazható, illetve olyan alkatrészekhez is, amelyek kiszerelése hosszú időt venne igénybe. A vállalkozás telephelyén teljes körű szolgáltatással és komoly szakértelemmel várják partnereiket.

A cég speciálisan felszerelt szervizautója, a „lézermobil” lehetővé teszi a gyors és rugalmas kiszállást és a megbízó telephelyén történő javítás elvégzését. Az ilyen helyszíni hegesztésekről számos pozitív visszajelzést kaptak a Mobil Leaserwelding munkatársai.

A vállalkozás elsősorban hegesztési szolgáltatást nyújt ügyfeleinek, ám értékesítéssel és bérbeadással is foglalkoznak.

A Mobil Leaserwelding félszáz partnere évek óta bizalmat szavaz a cégnek, 40 százalékuk kizárólag kiszállást vesz igénybe.

Az innovatív szolgáltató cégnek köszönhetően jelent meg a hazai piacon a 18 tagú MATRIX befogócsalád is, amely változatos mérettartományban, puhától a szorosabb rögzítésig univerzális megoldást kínál, az egyedi igényekhez igazodva. A speciális rögzítőeszköz valamennyi tűje egyenként képes mozogni, így mintegy körülöleli az adott tárgyat, ráadásul három különböző vastagságban állnak rendelkezésre a befogótűk. Így a befogó alakját valójában a munkadarab formálja – ahelyett, hogy a fordítottja történne, vagyis roncsolás következne be. A vékonyka üveglencsétől a 2-3 mázsás szerszámig semmilyen tárgy nem foghat ki a MATRIX befogókon, de attól sem kell aggódni, hogy a polírozott, festett mintadarabok sérülést szenvednének a befogás során.

Kiemelt Partnereink