Archív Megugrott a Microsoft negyedéves forgalma és nyeresége

Megugrott a Microsoft negyedéves forgalma és nyeresége

MTI | 2020.01.30 14:23

Megugrott a Microsoft negyedéves forgalma és nyeresége

Fotó: Pixabay

A vártnál jelentősebb bevétel mellett a becsültnél nagyobb nyereséget termelt a Microsoft a december végével zárult pénzügyi második negyedévében.

Hirdetés

Az amerikai elektronikai óriásvállalat azt közölte, hogy a december végével záródott három hónapban 36 milliárd 900 millió dollár bevételre tett szert, ami 14 százalékkal több az egy évvel korábbinál.

A negyedéves adózott eredmény 11 milliárd 650 millió dollár, részvényenként 1,51 dollár lett, 38 százalékkal több az egy évvel korábbinál.

Elemzők várakozásának átlagában kisebb, 1,32 dolláros részvényarányos eredmény, és szerényebb, 35 milliárd 670 millió dolláros bevétel szerepelt.

A felhőmegoldások-üzletág negyedéves forgalma 27 százalékkal, 11,9 milliárd dollárra nőtt. A Microsoft Azure felhőszolgáltatásának, egy nyílt és rugalmas, nagyvállalati szintű felhőalapú számítási platformnak a bevétele 62 százalékkal ugrott meg. Ez lassuló növekedés az egy évvel korábbi 76 százalékhoz képest, de felülmúlta a szeptember végével záródott pénzügyi első negyedévben regisztrált 59 százalékos bővülési ütemet.

Kiemelt Partnereink