Archív Rekordra rekord a BMW-nél

Rekordra rekord a BMW-nél

MTI/autopro.hu | 2011.10.10 12:33

A német autóipari vállalatcsoport, a BMW AG rekordeladásokat ért el szeptemberben és a harmadik negyedévben egyaránt – tájékoztatott a müncheni székhelyű társaság hétfőn.

Hirdetés

A BMW-csoport – amelyhez a névadó márkán kívül a Mini és a Rolls-Royce márkák is tartoznak – összesen 159,2 ezer autót értékesített szeptemberben, ami 11,4 százalékkal több, mint az előző év hasonló időszakában. A januártól szeptemberig terjedő időszakban éves összehasonlításban 15 százalékkal több, 1,23 millió autót adott el a társaság.

A csoport szeptemberben Németországban éves szinten 9,9 százalékkal, míg az Egyesült Államokban 11,4 százalékkal több autót értékesített. BMW márkájú autókból egy hónap alatt összesen 128,4 ezer autót adott el a müncheni vállalat, ami 9,3 százalékkal haladja meg a 2010. szeptemberi számot. A német prémiummárka január-szeptemberi értékesítései 15 százalékkal 1,02 millióra nőttek. Mini típusú autóból az év első kilenc hónapjában 208,2 ezer darabot (+24), míg Rolls-Royce-ból 2441 darabot (+41 százalék) adtak el.

Ian Robertson, a BMW értékesítési igazgatója a társaság közleményében úgy fogalmazott: „A harmadik negyedév végén a megfelelő pályán haladunk, hogy több mint 1,6 millió autót adjunk el 2011-ben és hogy a BMW továbbra is a világ első számú prémiumautó-gyártója maradjon„. Az igazgató reményét fejezte ki, hogy az új BMW 1-es, illetve Mini Coupé típusok további lendületet adhatnak a vállalatcsoport eladási mutatóinak a negyedik negyedévben.

Kiemelt Partnereink