Archív Plusz egymillió tengely Orosházáról

Plusz egymillió tengely Orosházáról

MTI/autopro.hu | 2011.04.11 11:59

Több mint 283 millió forintos beruházással növeli gyártókapacitását az orosházi székhelyű, angol tulajdonban álló Doherty Hungary Kft.

Hirdetés

A háztartásigép-gyártásban, az autóiparban és az elektromos kéziszerszámiparban használatos tengelyek és forgórészek gyártására szakosodott, és 1998-ban Orosházára települt cég pénzügy vezetője, Varga Mihály az MTI-nek elmondta, a társaság uniós forrásokból, pályázati úton nyert el több mint 113 millió forintos vissza nem térítendő támogatást, míg a fennmaradó önrészt saját forrásból biztosítja.

Az orosházi vállalat több mint 100 dolgozót foglalkoztat, s a jelenlegi 2500 négyzetméteres gyárterületén a hét öt napján, három műszakban állít elő a fémalkatrészeket. A cég éves szinten 1200 tonna alapanyagot használ fel, s ebből 11-12 millió darab alkatrészt készít.

A most induló beruházás során esztergagépeket, hőkezelőgépeket, adagoló berendezéseket vásárolnak, de beszereznek precíziós mérőberendezéseket is, valamint bővítik a gyártelep szociális létesítményét és a raktárkapacitását is.

A Doherty Hungary Kft. 2009-ben 1,249, 2010-ben pedig már 1,459 milliárd forintos árbevételt ért el és folyamatosan emelkedett a nyereségük is. Az új gyártókapacitás segítségével, éves szinten legalább egymillió darab tengely előállításával növelhető a cég kibocsátása.

Kiemelt Partnereink