Archív Fiat: 50 százalék felett a Chryslerben

Fiat: 50 százalék felett a Chryslerben

MTI/autopro.hu | 2011.05.28 08:59

A Fiat él az amerikai állam Chryslerben levő 6 százalékos részvénycsomagjára vonatkozó vásárlási opciós jogával - közölte az Egyesült Államok Kincstára pénteken. Az ügylettel a Fiat részesedése meghaladhatja az 50 százalékot.

Hirdetés

Az olasz autógyártó nemrég 46 százalékra növelte a Dodge, Jeep és Chrysler márkák fémjelezte vállalatban lévő részesedését, miután 1,3 milliárd dolláros beruházást hajtott végre. A most bejelentett lépéssel 52 százalékra nőne a Fiat tulajdonhányada az amerikai társaságban.

A Fiat tájékoztatása szerint a vételárról az opció lehívásáról való tájékoztatást követő 10 munkanapon belül állapodhat meg a cég és az amerikai államkincstár. Amennyiben nem születik kompromisszum, úgy három befektetési bank értékelése közül a két legközelebbi átlaga kötelező érvényű mindkét fél számára.

A Fiat elmondta: az opció lehívását követően az államnak vállalt célszám teljesítésével újabb 5 százalékos részvényhányadhoz juthatnak. Ehhez olyan autóval kell előállnia a detroiti gyártónak, amely gallononként 40 mérföldes – 5,9 literrel 100 kilométeres – távolság megtételé

Kiemelt Partnereink