Archív Felavatták a Rábaparti Kft. gépjárműszerelő- csarnokát

Felavatták a Rábaparti Kft. gépjárműszerelő- csarnokát

MTI | 2012.08.21 10:05

Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere avatta fel hétfőn a Rábaparti Kft. új gépjárműszerelő-csarnokát és vizsgabázisát Szombathelyen.

Hirdetés

A csaknem 130 millió forintos fejlesztés a Nyugat-dunántúli Regionális Operatív Program telephelyfejlesztési pályázatának támogatásával valósult meg, amely a beruházás 50 százalékát teszi ki.

Balog Zoltán sikertörténetnek nevezte a száz százalékban magyar tulajdonban lévő Rábaparti Kft. történetét, amely magyar tőkéből, magyar munkaerővel, a magyar emberek javát szolgálva, küzdelmeken és nehézségeken át folyamatosan fejlődött, élő példájaként annak, hogy Magyarországon egy vállalkozás tisztességes munkából is meg tud élni.
Patkó Lajos, a Rábaparti Kft. tulajdonosa és ügyvezetője elmondta: vállalkozásuk 21 éve kezdte meg tevékenységét Körmenden, az egykori Volán telephelyén, ötszázezer forintos tőkével, harminc munkatárssal, és már az első évben nyereséget termelt.
Az első Széchenyi-terv pályázati forrásainak köszönhetően a körmendi szervizműhelyt 2001-ben a legkorszerűbb berendezésekkel szerelték fel, a családi vállalkozás a következő években egyre erősödött, a gépjárművek és pótkocsik szervizelésén és karosszériajavításán túl a környezetvédelmi felülvizsgálatot és vizsgáztatást, később pedig az eredetvizsgálatot is végezhették.
A körmendi székhelyű társaság időközben fióktelepet nyitott Jánosházán, Sárváron, Zalaegerszegen és Szombathelyen is, Magyar Kúthálózat néven létrehozta saját benzinkútjainak láncolatát. A cég éves árbevétele Patkó Lajos elmondása szerint ma már meghaladja az évi 5 milliárd forintot.

A szombathelyi Claudius Ipari Parkban lévő, 530 négyzetméter alapterületű új szervizcsarnok és vizsgabázis a legkorszerűbb diagnosztikai berendezésekkel, műszerekkel és gépekkel rendelkezik, tehergépkocsik, kamionok, autóbuszok és személygépkocsik javítását és vizsgáztatását egyaránt végezhetik.

Kiemelt Partnereink