Archív 60 millió eurós fejlesztés: Chevrolet is készül majd Gliwicében

60 millió eurós fejlesztés: Chevrolet is készül majd Gliwicében

MTI/autopro.hu | 2011.08.13 08:48

60 millió eurós fejlesztés: Chevrolet is készül majd Gliwicében

A General Motors a lengyelországi Gliwicében tervezi beindítani a Chevrolet márkájú kocsik európai gyártását - közölte a Rzeczpospolita című lap pénteken. A nyugat-lengyelországi városban már van az Opelnek a gyára.

Hirdetés

A napilap idézte az amerikai autógyár vezérigazgatóját, aki szerint azért akarnak Európában gyártóbázist kiépíteni, mert évről-évre növekszik a kereslet a Chevrolet modellek iránt. Az idei első félévben 8 százalékkal nőttek az eladások, 252 ezer darabra, és 2016-ban az egymilliót is elérheti az értékesítés.

A vezérigazgató tájékoztatása szerint a gliwicei gyárban valószínűleg a Chevrolet Cruze modelleket gyártanák, ugyanazon a soron, mint az Opel Astra negyedik generációját. A GM lengyelországi gyárának igazgatója szerint a beruházás 60 millió euróba kerülne, a gyártást szinte azonnal be tudnák indítani. Az Opel 1998-ban indította be a termelést Gliwicében.

Eközben persze gőzerővel folyik a 800 új munkahelyet teremtő magyarországi Opel fejlesztés is. - A motorgyárba már félszáznál több dolgozót vettek föl, s ez a szám az év végére meghaladja a százat. A többiek, közel hétszázan, jövőre kerülnek a fedélzetre és 2012 év végén megindul Szentgotthárdon az új generációs Opel motorok gyártása - nyilatkozta a közelmúltban Kovács Tamás, az Opel Magyarország igazgatója.

Kiemelt Partnereink