Trend Főként a BMW derülhet a Google baklövésén

Főként a BMW derülhet a Google baklövésén

autopro.hu | 2015.08.12 14:41

Főként a BMW derülhet a Google baklövésén

Amint megírtuk, cégstruktúrát váltott a sofőr nélküli autózásban is élen járó techcég. Nem ártott volna az új név kitalálása előtt használni saját találmányukat.

Hirdetés

Alphabet – ezt a nevet érdemes lesz megjegyeznie a világnak, legalábbis jelenleg nagyon úgy tűnik. Ezt a kifejezést választotta ugyanis a Google vezérkara a vállalat által létrehozott anyacég nevének, amely mostantól magában foglalja az alapítók keze közül világhódító útjára indult összes leányvállalatot.

Azt az apróságot elfelejthették viszont megtenni a jövőbe látó, pénzhalmozásban is jártas guruk, hogy saját szolgáltatásuk, a világ legelterjedtebb keresőprogramja segítségével ellenőrizzék, nem foglalt-e az alphabet.com domain. Merthogy bizony az. Történetesen a BMW birtokolja a hirtelen rendkívül felértékelődött digitális kincset, a hírek szerint nem is nagyon akar megválni a gyártó a webcímtől. Jó okuk van erre a bajoroknak: Alphabet néven flottaszolgáltatást üzemeltetnek. Mostanában persze kissé akadozik a szolgáltatás, miután a túlterhelés miatt gyakran – cikkünk írásakor is – elérhetetlen a honlapjuk.

Aki el tudja érni az alphabet.com honlapot, ilyen nyitólappal találkozhat

A Google/Alphabet tehát egyrészt gigászi ingyenreklámot szállított a BMW-nek, másrészt méretes öngólt lőtt saját terméke negligálásával (nem kétséges, hamar elfeledi majd a világ ezt a megmosolyogtató bakit).

Webes szakértők szerint hatalmas jelentősége van egy vállalat számára a saját nevű .com honlap birtoklásának. Nem pusztán a cég digitális jelenléte miatt, hiszen épp a keresőprogramok miatt pár kulcsszó segítségével hamar rá lehet találni bármilyen tartalomra. A másodlagos webcím használata leginkább a gyengeség jele a partnerek szemében. Az Alphabet holding e tekintetben a http:://www.abc.xyz karaktersorral üzeni, hogy ők is tudnak hibázni.

Mesteri magyarázkodás fogadja a látogatót az alfabetikus nevű honlapon

A Reuters megtette, amit az átszervezésbe belefeledkezett urak elfelejtettek: felmérték, hogy csak az USA jogvédelmi intézeteinél több mint száz védjegykérelem van iktatva az Alphabet név valamilyen jellegű használatára. Létezik például ilyen néven elektronikai alkatrészeket gyártó járműipari beszállító is, amelyet 1965-ben alapítottak Ohio államban.

Egészen parányi esély adható annak a forgatókönyvnek, miszerint valamiféle tudatosság húzódik meg a nyilvánvaló hibának tűnő lépés hátterében. Amennyiben így lenne, megtippelni sem mernénk, mi lehet a döntést meghozók szándéka.

A BMW annyit reagált az ügyre, hogy megvizsgálják, történt-e visszaélés az általuk használt márkanév körül. Az autógyártó szóvivője ugyanakkor jelezte, egyelőre nem terveznek semmilyen jogi lépést tenni. Ennek azért sem lenne valószínűleg alapja, mivel a Google-féle Alphabet vezetői kinyilvánították, hogy nem szándékoznak a holding nevében semmilyen terméket gyártani, vagy szolgáltatást nyújtani. Emiatt a névválasztás elvileg nem tévesztheti meg a BMW potenciális ügyfélkörét.
Hirdetés

Kiemelt Partnereink