Gyártók Jöhet bármi, a VW dörzsöli a tenyerét

Jöhet bármi, a VW dörzsöli a tenyerét

autopro.hu/B.B. | 2017.07.28 17:21

Jöhet bármi, a VW dörzsöli a tenyerét

Akármilyen zavaros időket él is a német autóipar, 2017 második negyedévében a VW növelte bevételét és megemelte az éves forgalomra vonatkozó várakozásait.

Hirdetés

VW-botrány, a dízelek népszerűségének csökkenése – ezek közül egyik sem látszik a Volkswagen féléves pénzügyi eredményein, írja az Automobilwoche. Április és június között a gyártó az előző évhez képest 4,7 százalékkal növelte forgalmát, így az 59,7 milliárd eurót tett ki.

Az adózás előtti eredmény még erősebben emelkedett, a 4,55 milliárd eurós értéket duplázással sikerült elérni – igaz, a képet árnyalja, hogy tavaly még a dízelbotrány alaposan lehúzta a profitot, így a bázisérték kivételesen alacsony volt.

Ami a folytatást illeti, a gyártó idén a korábban tervezettnél nagyobb forgalomra számít, korábban maximum 4 százalékos bővüléssel számoltak, ma már ezt tekintik a minimumnak.

A konszern pénzügyi feje, Frank Witter ugyanakkor igyekszik óvatos maradni a tervezéskor, különösen a profitvárakozásokkal kapcsolatban. Bár a közlemény nem említi, a cég könyveire a nemrég felfedezett német kartellügy lehet veszélyes a következő időszakokban.

Kiemelt Partnereink