Gyártók Gazdasági csodát lát a menekültekben a Mercedes vezére

Gazdasági csodát lát a menekültekben a Mercedes vezére

Biró Csongor | 2015.09.15 10:35

Gazdasági csodát lát a menekültekben a Mercedes vezére

Az elmúlt hetekben és napokban menekültek tízezrei érkeztek Németországba, főként Bajorországba. Dieter Zetsche Daimler-vezér szerint pont ők kellenek egy újabb gazdasági csoda létrehozásához.

Hirdetés

Azok a menekültek, akik otthonaik elhagyására kényszerültek, nagyon motiváltak, mondta Dieter Zetsche, szerinte a menekültek esélyt adhatnak a német gazdaság felemelkedéséhez. A közel egymillió-800 ezer ember integrálását herkulesi feladatnak nevezte, de "ez alapja lehet a következő német gazdasági csodának – hasonlóan az ötvenes-hatvanas években érkezett vendégmunkások millióihoz” - tette hozzá a frankfurti szalon előestéjén tartott előadásában.

Zetsche szerint azok, akik otthonukat hátrahagyva menekülnek, nagyon is motiváltak. “Pont ilyen embereket keresünk a Mercedesnél, és az egész országban” – mondta. Képzésükkel a német vállalatok olcsó munkaerőhöz juthatnak, vagyis szerinte az, aki a jövőre gondol, nem utasíthatja vissza a menekülteket. Németországban több mint 40 ezer gyakornoki állás betöltetlen.

Korábban más ipari vezetők is megszólaltak a témában, a Porsche-vezér mellett az esseni Evonik vegyipari vállalat és a szentgotthárdi gyár vezetője is üdvözölné a képzett és rendezett jogi helyzetű menekülteket.

Kiemelt Partnereink