Gyártók Félezer gyakornok a győri Audiban

Félezer gyakornok a győri Audiban

autopro.hu | 2015.06.26 11:07

Félezer gyakornok a győri Audiban

Jelenleg rekordszámú, 500 gyakornok tölti egy időben gyakornoki idejét a négy karikás vállalatnál. A program bevezetése óta folyamatosan nő a győri vállalathoz jelentkező hallgatók száma.

– Gyakornoki programunk személyügyi stratégiánk egyik fontos eleme, sikere külön öröm számunkra. Magyarország legvonzóbb munkaadójaként hosszú távon is szeretnénk biztosítani munkaerő-utánpótlásunkat, ezért gyakornoki programunk már ma a jövő igényeihez igazodik – hangsúlyozta Knáb Erzsébet, személyügyekért felelős ügyvezető igazgató. – Fontos számunkra, hogy a nálunk gyakornoki idejüket töltő diákok megismerjék legújabb technikai-technológiai újításainkat, ezáltal színes és sokrétű tapasztalatokkal felvértezve induljanak a munka világába.

A győri vállalat 1997 óta foglalkoztat gyakornokokat, a program jelenlegi formájában 2011 óta létezik. Az akkori, 350 fős gyakornoki létszám 2014-ben éves szinten már 700 főre emelkedett.

– Az Audi Hungariánál szerettem volna tölteni gyakornoki időmet, mivel itt testközelből megismerhetem a teljes gyártási folyamatot a tervezéstől a motorok összeszereléséig –mondta Jáni Dániel, a győri Széchenyi István Egyetem járműmérnök hallgatója, aki a Kísérleti Motorgyártó Központ projektkoordináció-motorgyártás területén kamatoztatja tudását.

Az Audi Hungaria gyakornoki pozícióira – legalább két hónapos időtartamra – a 4. lezárt szemeszter után jelentkezhetnek a diákok, akik ez idő alatt tanulmányaiknak és készségeiknek megfelelő feladatokban, projektekben vesznek részt. A gyakornoki programra való sikeres jelentkezés feltétele a jó kommunikációs készség, megfelelő német nyelvtudás, a rugalmasság és precíz munkavégzés.

– Egy ekkora multinacionális vállalat működését lenyűgözőnek találom. Logisztika szakos hallgatóként különösen fontos számomra, hogy a gyártási- és logisztikai folyamatokat személyesen is megtapasztalhatom – hangsúlyozta Líber Tímea a Budapesti Gazdasági Főiskola hallgatója, az előszéria-diszpozíció terület gyakornoka.

– Ezek a szempontok nálam is döntő fontosságúak – mondta Fülöp Benjámin Márk, a győri egyetem villamosmérnök hallgatója, aki a minőségbiztosítás területén tölti gyakornoki idejét. – Lényegesnek tartottam, hogy gyakornokként egy modern, ismert és elismert nagyvállalatnál dolgozhassak. Biztos vagyok benne, hogy az itt megszerzett ismereteket az egyetem befejezése után, napi munkavégzésem során is hasznosíthatom.

A munkatársi utánpótlás biztosítása központi eleme az Audi Hungaria toborzási stratégiájának. A gyakornoki program keretein belül a hallgatók megismerhetik az Audi Hungariánál alkalmazott legmodernebb folyamatokat, technológiákat, valamint prémium kategóriás termékeket.

Kiemelt Partnereink