Gyártók Autógyártó így még nem szidta a riválisát

Autógyártó így még nem szidta a riválisát

autopro.hu | 2016.01.15 08:44

Autógyártó így még nem szidta a riválisát

A Daimler vezére egyre bátrabb megszólalásokkal hívja fel magára a figyelmet. Most a dízelbotrány kapcsán tett igazán őszinte megjegyzést.

Hirdetés

– Általában nem kritizálom a versenytársakat, ám a Volkswagen ügyében egyszerűen nincs más választásom – szólalt fel egy berlini fogadáson Dieter Zetsche vezérigazgató. A Daimler élén álló menedzser szerint ilyen botrány előfordulása az ő vállalatcsoportjánál elképzelhetetlen, mégpedig a vállalati kultúrájuk adottságai miatt.

– Meggyőződésem, hogy ha bárki felvetne velünk kapcsolatban hasonló ötletet, mint ami a Volkswagen esetében a szoftverrel megtámogatott csalásokhoz vezetett, rögtön akadna valaki a munkatársaink közül, aki jelezné, ezzel nem érthetünk egyet, és soha nem is fogunk ilyesmit tenni – szögezte le a CEO.

Dieter Zetsche ezzel a nyilvános kritikával alighanem átlépett egy eddig tiszteletben tartott határt, üzenete azonban nem feltétlenül indokolatlan. A VW konszern botránya ugyanis megtépázta Németországon belül – is – a helyi járműipar addigi erős, megbízható imázsát, a bizalom helyreállítása ezért nem csupán az adott konszern magánügye. Rengeteget invesztált emellett Európa a dízel technológia fejlesztésébe, épp az emissziós értékek leszorítása céljával, ezt az átfogó „befektetést” is védelmébe vette riválisa vállalati kultúrájának elmarasztalásával a Daimler első embere.

Hirdetés

Kiemelt Partnereink