Gyártók A magyar kormány kiállt az Audi mellett

A magyar kormány kiállt az Audi mellett

autopro.hu | 2015.10.16 17:12

A magyar kormány kiállt az Audi mellett

Miközben a Volkswagen konszern folyamatosan kapja a dízelbotrány miatti pofonokat, Varga Mihály miniszter szerint ideje a problémák helyett a megoldásról beszélni.

- A fejünk felett jelenleg elhaladó repülőgépek nagyságrendekkel több káros anyagot bocsátanak ki, mint egy személyautó - fogalmazott a nemzetgazdasági tárca vezetője az Audi Hungaria képzési centrumában tartott rendezvényen. A különleges megszólalás alapját a dízelbotrány adta, amellyel kapcsolatban alighanem első alkalommal szólalt meg kormányzati vezető a magyar autógyár vonatkozásában. Varga Mihály szerint nem mentegethető a csalás tette, ugyanakkor arra buzdított, hogy ne essünk aránytévesztésbe az emissziós értékekkel kapcsolatos manipuláció valós környezeti hatásait illetően.

- Nagyon sokat beszéltek nagyon sokan magáról a problémáról. Úgy gondolom, ideje a megoldásra fókuszálni - folytatta a miniszter. Ezt a megoldást pedig szerinte épp azok a fejlesztések segíthetik elő, amelyek például a győri autógyárban zajlanak, kiemelve az elektromos hajtások piaci bevezetését elősegítő tevékenységeket.

Varga Mihály külön üdvözölte az Európai Unió emissziós tesztekre vonatkozó szigorítási törekvéseit, amelyekről ebben a cikkünkben írtunk részletesebben.

Kiemelt Partnereink