Beszállítók Termelés még nincs, de a képzés már zajlik Gyöngyöshalászon

Termelés még nincs, de a képzés már zajlik Gyöngyöshalászon

autopro.hu | 2015.07.01 10:40

Termelés még nincs, de a képzés már zajlik Gyöngyöshalászon

Az Apollo Tyres elindítja a 70 frissen végzett technikus képzését, akikkel az év elején kötött ösztöndíjszerződést. Ők július elsején kezdik meg Gyöngyösön az elméleti képzést, amelyet ősszel az Apollo Tyres indiai és hollandiai gyárában eltöltött 10 hetes gyakorlat követ majd.

Különleges képzésben vesznek részt a nyáron az Apollo Tyres magyar üzemének első technikus munkatársai, amelynek végén abroncsgyártó OKJ-s végzettséget szerezhetnek. A tréning célja, hogy a technikusok magabiztos szaktudással indíthassák majd el a gyöngyöshalászi gyár első gépeit. Az Apollo munkatársai Európa egyik legmodernebb, korszerű technológiával felszerelt üzemében kezdhetik majd meg pályafutásukat.

– Számos középiskolát kerestünk fel Heves, Jász-Nagykun-Szolnok, Nógrád és Pest megyében, és többkörös felvételi folyamat után választottuk ki a végzős diákokat. Idén nyáron Gyöngyösön folyik majd a képzés, ahol az első technikusaink az elméleti felkészítés mellett angol nyelvoktatást és teljes ellátást is kapnak, majd októbertől a chennai és enschedei gyárainkban szerezhetik meg a piacon ma igen értékes gyakorlati tudásukat – jegyezte meg Bányai Tibor, az Apollo Tyres Hungary HR igazgatója.

Megnyitása után a gyöngyöshalászi gyár évente 5,5 millió személyautó- és kisteherjármű-, valamint 675 ezer darab tehergépjármű-abroncsot fog előállítani. A cég idén szeptemberben további 100 érettségizett, műszaki beállítottságú munkatársat vesz majd fel, továbbá folyamatosan várja villamos-, gépész-, mechatronikai és anyagmérnök végzettségű szakemberek jelentkezését.

Az Apollo 2013-ban elnyerte az Év Gumiabroncs-gyártója és az Év Munkáltatója, 2014-ben pedig a Globális Fenntarthatósági Díjat. Ugyanebben az évben a legjobb munkahelynek választották az ázsiai autóalkatrész-gyártó szektorban.

Kiemelt Partnereink