Trend Van még mit javítani az elektromos töltésen

Van még mit javítani az elektromos töltésen

autopro.hu/P.B. | 2021.08.19 08:21

Van még mit javítani az elektromos töltésen

Fotó: Daimler Global Media Site

Egy elektromos jármű akkumulátorainak feltöltése átlagosan fél órát vesz igénybe, miközben egy hagyományos autó megtankolása a fizetéssel együtt körülbelül nyolc percbe telik. A PwC szerint ez a különbség riasztó lehet, és úgy válhat népszerűbbé az elektromobilitás, ha a töltés mellé vásárlói élményt is kínálnak.

Hirdetés

A PwC szerint az elektromos autók töltését vonzó ajánlatokkal és „vásárlói tapasztalatokkal" lehetne összekapcsolni, ami így külön üzleti rendszerré válhat. Az autógyártóknak és az energiavállalatoknak aggódniuk kellene a félórás töltési idő miatt - véli Felix Kuhnert, a PwC iparági szakértője.

Egy benzines vagy dízel autó megtankolása átlagosan nyolc perc alatt történik, beleértve a benzinkútra való behajtást és a fizetést is. Ehhez képest még a villámtöltőkön is lényegesen tovább tart a „tankolás” az e-autókkal. Éppen ezért a töltés új ajánlatokkal, vásárlói élménnyel együtt új üzleti modellként érvényesülhet, „ha innovatív módon és az ügyfél szemszögéből gondoljuk át a helyzetet" - mondta Kuhnert.

Még több elektromos töltő kell

Még Németországban is van lehetőség a PwC ötletének megvalósítására, ugyanis ott is rengeteg töltőoszlopot kell még létesíteni. Ahogy azt az Automobilwoche is írja, a nyilvános töltőállomások bővítésének ütemét jelentősen fel kell gyorsítani ahhoz, hogy Németország ezen a téren megfeleljen az EU követelményeinek.

Érdekesség, hogy az utcai töltés ma általában aligha nyereséges a töltőállomások üzemeltetői számára, ugyanakkor az ügyfeleknek sincs mindig egyszerű dolga a különböző szolgáltatóktól származó, különböző alkalmazásokkal történő töltéssel.

Kiemelt Partnereink