Trend Újabb befektetőket vonzott magához a Volocopter

Újabb befektetőket vonzott magához a Volocopter

autopro.hu/P.B. | 2021.03.09 06:20

Újabb befektetőket vonzott magához a Volocopter

Fotó: Daimler Media

A légitaxikat fejlesztő német vállalat, a Volocopter komoly, 200 millió eurós befektetői támogatást gyűjthetett be, ezzel a célegyenesbe fordulhat a légitaxik fejlesztése. A Volocity nevű elektromos légitaxik két év múlva akár már meg is kezdhetik első kereskedelmi útjukat.

Hirdetés

Florian Reuter, a Volocopter vezetője elmondta, hogy az új befektetőknek köszönhetően a vállalat ismét megszerezheti a kellő szakembergárdát a Volocity-projekt folytatásához, aminek célja, hogy a következő években már élesben, kereskedelmi forgalomban repülhessenek az elektromos légitaxik Németországban.

A számos próbarepülést Stuttgart, Helsinki és a szingapúri Marina-öböl végzik, míg az első éles bevetésre a tervek szerint 2023-ban kerülhet sor.

Embereket is szállítanának

A Volocopter a légitaxikkal árukat és embereket is szeretne fuvarozni. Ehhez különböző partnerekkel is együttműködik a cég az infrastruktúra kiépítésében, ami jelen eseten például azt jelenti, hogy magas épületek, irodaházak tetején alakítanak ki le- és felszállópályákat.

A legújabb befektetők között megtaláljuk a Continentalt és a Blackrockot is, míg korábban például a Daimler, a Geely vagy a DB Schenker is lehetőséget látott a Volocopter támogatásában – írja az Automobilwoche.

Kiemelt Partnereink