Trend Új partnerséggel tisztítja a városi levegőt a Bosch

Új partnerséggel tisztítja a városi levegőt a Bosch

autopro.hu/V.M. | 2023.09.25 08:17

Új partnerséggel tisztítja a városi levegőt a Bosch

Dr. Maximilian Weiß, a Palas vezérigazgatója és Dr. Marko Babic, a Bosch levegőminőségi termékekért felelős vezetője (jobbra) egy újonnan telepített mérőműszer mellett | Fotó: Bosch

A Bosch bejelentette, hogy összefog a levegőszennyezettség-mérő eszközöket gyártó németországi Palas GmbH-val. A partnerség további lehetőségeket nyithat meg a levegőminőség mérésében és a közlekedésből származó szennyezés kezelésében.

Hirdetés

A németországi Karlsruhe-ban központtal rendelkező Palas a levegő szennyezettségét mérő eszközeivel, míg a Bosch a kapcsolódó felhőalapú megoldásaival járul hozzá az együttműködéshez, aminek révén a kettő vállalat termékeit kombinálják egy egységes portfólióban.

Közleményében a Bosch rámutat, hogy idén szeptember 13-án az Európai Parlament megszavazta a légszennyező anyagok kibocsátására vonatkozó előírások szigorítását. Ez azt jelenti, hogy a vállalatoknak, városoknak és régiós önkormányzatoknak további intézkedéseket kell hozniuk a limiten belül maradáshoz, ami stabil keresletet teremt a partnerek termékei iránt.

Szimulációval csapnak le a szennyezőkre

Az együttműködés keretében a Palas vállalati telephelyeken és városokban is alkalmazható mérőműszereit – ideértve a már üzemelő eszközöket is – a Bosch felhőalapú szolgáltatásaihoz csatlakoztatják. Ilyen szolgáltatások a vezeték nélküli frissítés, a távoli diagnosztika, a szoftver rekalibrációja, ezenkívül pedig a Bosch a mért adatok elemzésével is foglalkozni fog.

A Bosch adatelemző rendszere képes elkülöníteni a szennyezőanyagok forrásait, mint például a közlekedést. Mi több, az utóbbival kapcsolatos adatokat használva a vállalat szimulációs programja képes meghatározni, hogy a különböző forgalomszabályozási intézkedések milyen hatással járnának, ezzel támogatva a városvezetés döntéshozatalát.

A Bosch szerint a felhőszolgáltatásai és a Palas eszközeinek összekapcsolására irányuló első projektek már tervezés alatt állnak Németországban és azon kívül is.

A Bosch termékeivel 1898 óta van jelen Magyarországon. Az 1991-ben újjáalapított regionális kereskedelmi kft.-ből mára jelentős cégcsoport lett. Hazánkban a Bosch Csoport nyolc önálló vállalat szoros stratégiai együttműködéseként Magyarország egyik legnagyobb külföldi ipari munkaadója.

Tetszett ez a hír? Ne maradjon le a legfontosabb járműipari hírekről, iratkozzon fel hírlevelünkre ezen a linken!

Kiemelt Partnereink