Trend Tovább támogatja a zöld autók vásárlását Kína

Tovább támogatja a zöld autók vásárlását Kína

MTI | 2023.06.21 12:18

Tovább támogatja a zöld autók vásárlását Kína

Fotó: Pixabay

Kínában 2027 végéig meghosszabbítják az alternatív hajtású (New Energy Vehicle, NEV) járművek vásárlásakor nyújtott adókedvezményeket. 2014 óta negyedszer hosszabbította meg a kedvezményeket a kínai kormány, a következő két évben 30 ezer jüan összegig jár az adókedvezmény.

Hirdetés

A pénzügyminisztérium, az adóhivatal, valamint az ipari és informatikai minisztérium által ismertetett közös közleménye szerint az intézkedés célja a NEV-ipar fejlődésének támogatása és a fogyasztás ösztönzése. A bejelentés szerint 2024-2025 között a NEV-autók vásárlói 30 ezer jüan yösszegig mentesülnek az adófizetés alól, 2026-2027-ben ez az összeg 15 ezer jüanra csökken.

A közlemény szerint az adómentesség a hivatalos listán szereplő meghatározott járművekre vonatkozik. A kínai autógyártók szövetsége (CAAM) adatai szerint 2,94 millió NEV-autót értékesítettek Kínában az idei első öt hónapban, ami 46,8 százalékos növekedés éves összevetésben. Az intézkedés az adókedvezmény negyedik meghosszabbítása 2014 óta.

Tetszett ez a hír? Értesüljön elsőként a járműipari történésekről, iratkozzon fel az autopro.hu hírlevelére az alábbi linken!

Kiemelt Partnereink