Trend Plafonra szerelt töltők segíthetik az elektrifikációt

Plafonra szerelt töltők segíthetik az elektrifikációt

autopro.hu/V.M. | 2023.07.31 15:18

Plafonra szerelt töltők segíthetik az elektrifikációt

Fotó: Eaton

Az amerikai Eaton olyan elektromosjármű-töltési megoldással állt elő, ami állítása szerint jelentősen megkönnyítheti a kereskedelmi járműflották elektrifikációját azáltal, hogy minimalizálja a már meglévő infrastruktúrában végzendő módosításokat.

Hirdetés

A kisteherautókból álló kereskedelmi járműparkok elektrifikációja elkerülhetetlennek látszik, ami pedig a logisztikai központokban és az egyéb telephelyeken szükségessé teszi töltők telepítését.

Az Eaton állítása szerint a töltők telepítését könnyebbé és olcsóbbá is teszi a töltőket az épületek tetőterébe helyező plug-and-play koncepciója azáltal, hogy így elkerülhető a már meglévő infrastruktúra és a beállóhelyek átalakítása, illetve a betonozási munkálatok. Utóbbi a töltőtelepítések legköltségesebb része tud lenni – írja közleményében az energiaipari vállalat.

A későbbi átalakítás sem probléma

Az EV Charging Busway koncepció, ahogy neve is mutatja, az otthonainkban megszokott vezetékek helyett kevésbé költséges, merev buszcsatornákat használ az elektromos áram továbbításához. A váltakozó áramú Level 2-es és az egyenáramú villámtöltést támogató rendszer integrálható a létesítmények már meglévő buszcsatornáival, tovább egyszerűsítve a töltők telepítését.

Az EV Charging Busway a töltőrendszer későbbi átalakítását, és bővítését is támogatja vezeték nélküli felépítése által. A napi működés közben pedig a tetőtéri töltőcsatlakozók kábelei nem zavarják a biztonságos munkamenetet, ugyanis a kábelek felhúzásáról egy külön rendszer gondoskodik.

Tetszett ez a hír? Értesüljön elsőként a járműipari történésekről, iratkozzon fel az autopro.hu hírlevelére az alábbi linken!

Kiemelt Partnereink