Trend Összefog az AVL és a Plastic Omnium a hidrogén terén

Összefog az AVL és a Plastic Omnium a hidrogén terén

autopro.hu/P.B. | 2021.11.29 09:23

Összefog az AVL és a Plastic Omnium a hidrogén terén

Fotó: Pixabay

A Plastic Omnium beszállító és az AVL fejlesztési szolgáltató együtt dolgozik a hidrogénrendszereken. A járműgyártók mellett a két partner további vásárlói körben is gondolkozik – jelentették be a megállapodás aláírása után.

Hirdetés

Együttműködési megállapodást kötött a Plastic Omnium és az AVL a hidrogénrendszerek fejlesztésének céljából. A közös munka során a Plastic Omnium elsősorban az üzemanyagcellák gyártására, az AVL pedig a rendszerek járművekbe történő integrációjára összpontosít.

A Plastic Omnium a partnerségtől azt várja, hogy a különböző hidrogénrendszereket gyorsabban piacra dobja minden járműkategória számára. A jövőbeni komplett rendszereket az ElringKlinger és a Plastic Omnium vegyesvállalata, az EKPO üzemanyagcelláival látják el. A kész rendszerek 10-200 kilowatt teljesítménytartományban lesznek.

Helmut List, az AVL elnök-vezérigazgatója a megállapodásról elmondta, hogy a vállalatok közös célja új üzemanyagcellás rendszereket kifejlesztése a járművek széles skálájához. Mint fogalmazott, a két cég tökéletesen kiegészíti egymást: az AVL több mint húszéves tapasztalattal rendelkezik az üzemanyagcellák fejlesztésében, a Plastic Omnium pedig egyedülálló múlttal rendelkezik az iparosítás és az autóipari sorozatgyártás terén – idézi a vezetőt az Automobilwoche.

Érdekesnek találta ezt a hír? Értesüljön elsőként a járműipari történésekről, iratkozzon fel az autopro.hu hírlevelére az alábbi linken!

Kiemelt Partnereink